Zonguldak'ta seyyar balık satan işportacılar olduğu iddia edilen kişiler tarafından Zabıta Müdürü ve 3 kişinin tabanca ile ateş edilerek yaralanması olayının ardından zabıta ve polisler seyyar operasyonu düzenledi. 
Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet ve Önleyici Hizmetler Birimi Ekipleri ile Zonguldak Belediyesi'ne bağlı yaklaşık 20 zabıta ekibi seyyar balıkçılara baskın düzenledi. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen operasyonlarda Terakki Mahallesi'nde seyyar balıkçılık yapan bir işportacının arabasına el konuldu. Vatandaşa sattığı balıkları ve arabasını vermek istemeyen seyyar satıcı bir süre polis ve zabıtalar ile tartıştı. Araba ise belediyeye ait kamyonete bindirilerek götürüldü. 
Zabıtalara diğer seyyar satıcıların da araçlarına el konulmasını isteyen seyyar satıcı, "Bu akşam saat 19.00'a kadar bekliyorum. Eğer onlara da el koymazsanız ben yapacağımı biliyorum" diye tepki gösterdi.
Yaklaşık 50 kişilik ekip, caddelerde seyyar satıcı aradı. 
"HUZUR İSTİYORUZ" 
Öte yandan CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Zonguldak'ta huzur istediklerini açıklayan vekiller, birlik vurgusu yaptı. Üzüntülerini ifade ettiğini dile getiren Koçal, "Geçtiğimiz günlerde karşılaşılan olay nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için buradayız. Öteden beri biz Zonguldak'ta huzurlu yaşamaya alışkınız. CHP, siyasette de bölge ve Zonguldak adına diğer siyasi partilerle de iyi şeyler yapmaya çalışmış bir partidir. Dolayısıyla CHP'nin belediye başkanı olarak sizlere yönelik, bu olaydan dolayı üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Kuşkusuz bu olayın nedenleri vardır. Bu nedenler değerlendirilecektir. Ama biz Zonguldak'ta huzur istiyoruz, güven istiyoruz. İnsanlarımızın dayanışma içerisinde olmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu. 
  "SEYYAR SATICIDAN
ALIŞVERİŞ YAPMAYIN" 
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise saldırıyı gerçekleştirenlerin, acizliğini gösterdiğini söyledi. İşporta ortamında satılan ürünlerin gayri sıhhi olduğunu aktaran Eşref, seyyar satıcıların kaldırılması için çalıştıklarını dile getirdi. Seyyar satıcıların tezgahlarındaki balık hazırladıkları bıçaklarla saldırdıkları vakaların bir haftadır yaşandığını belirten Eşref, şöyle dedi: 
"İşportacılığı, Zonguldak'ta seyyar satıcılığı, önlemeye çalışırken, gayret sarf ederken ne diyelim, çapulcu mu diyelim, eşkıya mı diyelim? Ne derseniz deyin adına. Gündüz, işportalarını kaldırırken gece yarısı kişilerin zayıf ortamında yani savunmasız ortamında mekan basarak bu işi yaptılar. Bu, onların acizliğini gösterir. Bunlar çok değil, bir elin parmakları sayısı kadar belki.
Bugüne kadar halk bunu istedi. Biz şehrin her kesiminde işportacılığı kaldırmak için çalıştık. Gündüz olmasa bile gece mekan basarak Zabıta Müdürümüz ve arkadaşların da silah kabzasıyla başlarından yaralandı. Kim bilir kaç tane mermi atıldı. Hatta zabıta müdürümüzün cebindeki telefonun bile mermi nedeniyle parçalandığı söyleniyor. Bu konu çözülmesi gereken bir konudur.
Seyyar balıkçıların tezgahlarındaki balık hazırladıkları bıçakla saldırdıkları vakaları bir haftadır yaşıyoruz. Biz bu mücadeleyi verirken akşam hap mı alır esrar mı alır bilemem uyuşturucu maddesi kullanarak kendinden geçip bizim zabıta müdürümüz ve arkadaşlarını darp etmelerini Zonguldak adına üzüntü ile karşılıyorum.
Seyyar satıcılardan alışveriş yapılmazsa bunlar ortadan kalkar. İşporta ortamında satılan ürünler gayri sıhhi ürünlerdir."