Zonguldak Bağımsız Milletvekili Ali Uzun, GMİS’i ziyaret etti.

Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun, 22 Nisan 2011 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ali Uzun’u ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Sendikamızda bir görev değişikliği yaşandı. Maden işçisi arkadaşlarımız görevi, nöbeti bize verdi. Biz de maden işçisinin haklı mücadelesinin önderliğini onlar adına yapacağız. Siz, bölge sorunlarına vakıf, TTK ile ilgili konulara vakıf bir siyasetçisiniz. Uzun yıllar siyasal anlamda da bu bölgeye hizmet etmiş bir insan olarak bölgenin sorunlarını bildiğinizden tereddütümüz yok. Sizlere de şimdiden hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum” dedi.
Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun da GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile Yönetim Kurulu üyelerini yeni görevlerinden dolayı kutladı ve başarılar diledi. Uzun, “Biz, birisi Zonguldak’ın sorunlarını yazsın elimize versin de konuyalım diyecek değiliz. Biz Zonguldak ile ilgili saatlerce konuşabilecek bilgi birikimine sahibiz. Bu yola bundan çıktık. Zonguldak’ın sorunlarını çözmek için yola çıktık. Sivil toplum örgütleriyle beraber Zonguldak’ı ayağa kaldırmanın hesabını yapmak lazım. Bunu da yapabilecek güçte olduğuma inanıyorum. Karabük ve Bartın Zonguldak’tan ayrılarak il oldu ama bu üç kenti birbirinden ayrı düşünemeyiz. Zonguldak, kömürüyle, demiriyle, çimentosuyla, insanıyla, madencisiyle ülkemize çok şey verdi. Zonguldak’ın emeğin başkenti olduğunu herkesin bilmesi lazım. Zonguldak’ı hiçkimsenin gözardı etmemesi gerekiyor. Siyasetçilere, hükümetlere, bürokratlara Zonguldak’ın gözardı edilmeyecek bir il olduğunu göstermek lazım. Haklı mücadelenizde geçmişte olduğu gibi bugün de sizlerle beraberiz. Zonguldaklı hemşehrilerimizin hiçbirini Ankara’ya geldiklerinde ve bize ulaştıklarında başını eğip göndermedik. Bugün ben hemşehrilerimin yanına geldim. Bir siyasi parti olarak değil Ali Uzun olarak, insanlarımız kendilerine sahip çıkacağımıza inanıyorlarsa desteklerini istiyorum. Zonguldak’ın ayağa kaldırılması konusunda her şart altında üzerime düşeni yapmaya hazırım. Deseler ki şu sorunu sırtında Ankara’ya kadar taşı, Zonguldak için taşırım.
Zonguldak’a hizmet etmenin ibadet olduğunu düşünen insanlardan biriyim” dedi.