Sektörel seminerler, alanında uzman iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilen tecrübe paylaşımları ve şehrin önde gelen isimleri ile iş dünyasını yan yana getiren ZONİAD yönetimi bu sefer AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ı dernek merkezinde ağırladı. Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleştirilen buluşmaya kahvaltı ile başlarken, ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülay, Başbakanımız küresel kriz bize teğet geçti derken şahsen benim buna eklemek istediklerim var, doğru teğet geçmiştir ama bununda çeşitli nedenleri vardır. Bunlardan bir tanesi de bize göre ZONİAD gibi Türkiye genelinde 160 iş hayatı derneğine sahip TUSKON'un alt yapılarının yukarıya taşıdıkları ve devletimizin de destekleriyle gerçekleştirilen organizasyonlarladır. Bu anlamda krizin teğet geçmesinde derneğimizin de direkt etkisinin olduğuna inanıyoruz ve bunu söylemekten de onur duyuyoruz. Eskiden yurt dışına derken bir Avrupa'ya gidilirdi, fakat artık TUSKON ile birlikte Avrupa'dan, Afrika'ya, Uzak Doğu'dan, Amerika'ya uzan bir pazara ulaştık yani dünyada neler varmış ZONİAD sayesinde TUSKON sayesinde bunları gördük. Çalışmalarımız sonucunda artık görüyoruz ki, bir bölgede kriz olduğunda sarsılıyoruz ama yıkılmıyoruz. Çünkü biz artık her yerdeyiz. Örneğin derneğimiz tarafından gerçekleştirilen gezi kapsamınsa üyelerimiz bir iki hafta önce Nijerya'dan döndüler ve çok ciddi iş imkanlarıyla Zonguldak'a geldiler. Ama krizden etkilenmeyeceksek yeterli değil ve bu anlamda durmadık önümüzdeki aylarda Güney Afrika, Almanya, Gana'da iş gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladık ve bu programlarımızda bugün itibariyle katılıma açık.
Artık bundan sonra gerçekleştireceğimiz bu gezilerle bu toplantılarla hem Zonguldak'a hem ülkemize katkı sağlamış olacağız. Vekilimize de değerli vaktini bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum dedi.
Gülay'ın konuşmasının ardından söz alan Milletvekili Özcan Ulupınar ise, davetten dolayı ZONİAD yönetimine teşekkür etti. Ulupınar, Burada sizlerle bu çatı altında olmaktan son derece onurluyum bunu öncelikle ifade etmek istiyorum. Zonguldak'ın kalkınmasında hepimizin görevleri var ama özellikle kurduğunuz bu sivil toplum kuruluşu ZONİAD Zonguldak'ın kalkınmasında çok büyük işler yapmaktadır. Sizler hem istihdam, hem katma değer, hem de hizmet üretiyorsunuz ve Zonguldak'ın sorunlarına karşı duyarsız kalmıyorsunuz. Siz üstünüze düşen görevi layıkıyla yerine getiriyorsunuz ama bununla da yetinmiyor durmuyor, sosyal projeler gerçekleştiriyorsunuz, insanların hayrına, yararına hizmetleriniz var. Ben bunları da biliyorum ve yakından takip ediyorum. Sürekli aktif ve faalsiniz size bunlar için gayretleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni yeriniz size çok yakışmış Zonguldak'a çok yakışmış bunu da eklemek istiyorum. Son seçimlerle birlikte halkımızın bizi bu göreve layık gördü. Bizde bu memleketin kalkınması için elimizden geleni  hep beraber yapmaya devam edeceğiz. Belki işimiz zor ama biz zoru sizlerle beraber başaracağımıza inanıyoruz diye konuştu.Konuşmaların ardından; Küresel kriz ve ülkemizin kriz karşısındaki durumu, Zonguldak'ta yapımı devam eden bölünmüş yollar, Yeni yapılması düşünülen şehir hastanesi, Filyos projesi ve Zonguldak'a nefes aldıracak Mithatpaşa tüneli gibi bazı konularda son gelişmeler ve iş dünyasını problemleri değerlendirildi.