Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinin sonucunu değerlendirdi. Gonca, operasyon kapsamında tutuklanan beşinci sıra adayı Serkan D. ile ilgili olayı da üzücü olarak niteledi.

HAS Parti Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca, partililer ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimin Zonguldak ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Gonca, AK Parti’nin Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da yüzde 50 oranında aldığı oy nedeniyle başarılı olduğunu söyledi.
Başarısı için AK Parti teşkilatını ve adaylarını kutlayan Gonca, 24. dönemde parlamentoda halkın sorunlarının konuşulduğu, birikmiş sorunların çözümü için uğraş verilmesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. HAS Parti’nin yeni kurulan ve kısa sürede Türkiye genelinde teşkilatlanarak seçime girmeye hak kazandığını vurgulayan Başkan Gonca, şöyle devam etti:
“Biz çok zor olan bir işi başardık. Kısa süre önce kurulmamıza rağmen hem kendimizi halkımıza tanıttık. Hem de zorluklar içinde bir seçim kampanyası yürüttük. Teşkilat olarak Zonguldak’ta mahalle ve köy bazında temsilcilerimiz olmamasına rağmen başta kamu kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere il merkezi, ilçe, belde, merkezlerimiz ile tüm köylerimizde mevcut imkanlarımızla ziyaretler gerçekleştirilerek halkımızla birebir görüşmeler yapılmıştır. Bizim, gerek parti programında gerekse 2011 seçim beyannamemizde söylediklerimizin karşılığının halkımızda olduğu görülmüştür. HAS Parti ve genel başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş halkın gönlündeki yerini almıştır. Demokrasilerde fatura hiçbir zaman halka çıkarılamaz. Tüm partilerin seçim sonuçlarını iyi analiz ederek nerede hata yapıldığını araştırmaları gerekmektedir.”