Emek ve demokrasi güçlerinin yanında olduklarını belirten CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü, Erdemir’de işçilere dayatılan sıfır zamma karşı işçilerin, tersanelerde, özel maden ocaklarında, taşeron düzenine karşı işçilere destek verdiklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP İlçe Örgütü olarak Türkiye işçi sınıfının ve tüm emekçilerin 1 Mayıs bayramlarını kutladı. Konuya ilişkin Cumartesi günü yazılı açıklamada bulunan İlçe Başkanı Kartal, Ereğli ve yöresinde de emekçileri zorlu bir mücadele beklediğine dikkati çekti.

YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Örgütü adına yazılı açıklamada bulunan İlçe Başkanı Hayrettin Kartal açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “1 Mayıs, ülkemizde emekçilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığı, geçmişte birçok işçi kuşağının ağır bedeller ödeyerek kazandıkları ekonomik-demokratik haklardan en son elde kalanların da, AKP iktidarınca yok edilmek istendiği, Çalışma yaşamının kölelik düzenine dönüştürülmeye çalışıldığı bir dönemde emekçiler açısından daha büyük bir anlam kazanıyor. Bu 1 Mayıs, sendikalı-sendikasız tüm işçi ve memurlar; yoksullukla boğuşan emekliler, siftahsız kepenk kapatan esnaf ve sanatkar, boşta gezen diplomalı öğretmenler, açlıkla boğuşan milyonlarca işsiz, sosyal çözülme, her alanda yozlaşma ve çürümenin yaşandığı bir ortamda, borç batağında kıvranan yoksul halkımız açısından büyük bir anlam kazanıyor.

EMEĞİ İLE GEÇİNENLER DİKKAT

Bu nedenle önümüzdeki dönemde ülkemizde emeği ile geçinen herkesi zor günler bekliyor. Ereğli ve yöresinde de emekçileri zorlu bir mücadele süreci bekliyor. Erdemir’de, tersanelerde, maden ocakların da, hak kayıplarına karşı, sendikasız, örgütsüz çalışmaya karşı, işten atılmalara karşı, son günlerde sıkça gündeme gelen ölümlü kazalara karşı güvenli bir çalışma ortamı için başa baş, dişe diş bir mücadele göze alınmadan çözüm mümkün değildir. Türkiye işçi sınıfı ve emekçiler, emperyalizm işbirlikçisi AKP’nin emek düşmanı politikalarına karşı, güç ve eylem birliği içinde seslerini yükseltmelidir. Önümüzde ki genel seçim AKP’nin yıkım politikalarını durdurabilecek en büyük fırsat olacaktır. Emeğin en yüce değer olduğuna inanan Cumhuriyet Halk Partisi tüm gücüyle, emek ve demokrasi güçlerinin yanındadır. Cumhuriyet Halk Partisi Erdemir’de işçilere dayatılan sıfır zamma karşı işçilerin yanındadır. CHP tersanelerde özel maden ocaklarında, taşeron düzenine karşı işçilerin yanındadır. CHP, şaibeli, şifreli sınavlara karşı öğrencilerimizin yanındadır. CHP, intibak yasası projesi ile emeklilerimizin yanındadır.