CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 71. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, "Çağdaş medeniyetler seviyesi yolunda Atatürk'ün meşalesi ile yürüyeceğiz" dedi.
Açıklama şu şekilde:
"Bu gün 10 Kasım,  Dünyaya örnek bir kurtuluş savaşı veren, yok olmaya yakın imparatorluğun küllerinden büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, çaresizlikler, imkânsızlıklar içinde onca büyük devrimler yaratan, büyük asker, dahi devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü.
Bu haftalar, bu günler bizi ayrı, başka bir üzüntüye sevk eder. Atanın aramızdan ayrılışına katlanmak kolay değildir. Her şeyini ülkesine, milletine adayan kısa ömrüne, asırların eylem ve işlemlerini sığdıran Mustafa Kemal'in ebediyete göçünü hazmetmek elbette zordur. Tesellimiz; Onun bize bıraktığı mirasıdır. Bu mirasın zenginliğidir. Tesellimiz; Onun ulusuna bıraktığı Cumhuriyeti, gösterdiği çağdaş aydınlık yolu, algılattığı ilkeleridir. Ulu önder; Bir ulusun onuru ile bağımsız, dimdik ayakta, mutlu olarak ebediyete kadar nasıl yaşayacağı şifresini detayı ile bize vermiş, kavratmış, bu dünyadan öyle göç etmiştir. Ne mutlu bize ki böyle bir öndere sahip olmuşuz.
Bizim görevimiz bıraktığı meşaleyi, cumhuriyeti, onurla, gururla sonsuza kadar taşımaktır. Zaman dilimleri içinde bu görev bilincine ulaşmakta güçlük çekenler. Kısmen sapanlar olabilir. Bütün bunlar ve hiçbir zorluk bu milleti yolundan, rotasından saptıramaz.  Çağdaş medeniyetler seviyesi yolunda Atatürk'ün meşalesi ile yürüyeceğiz. Rahat uyusun. Milleti, çocukları, gençleri, CHP'si onun izindedir."