Gazeteci-yazar Banu Avar, Genel Maden İşçileri Sendikası'nda "Hangi Dünya Düzeni" isimli konferans sundu.
Konferansa; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Osman Yayla, İşçi Partisi (İP) Başkanı Mehmet Uslubaş, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz, Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Metin Kahveci, Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref, Belediye-İş Sendikası Başkanı Cavit Zülfikar, Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, ZOKEV Başkanı Kürşat Coşgun ve vatandaşlar katıldı.
ADD Zonguldak Şubesi tarafından konferans vermek üzere kente davet edilen Banu Avar, değişen dünya düzeni hakkında katılımcılara çarpıcı örnekler eşliğinde çeşitli bilgiler verdi.
"EN BÜYÜK SORUN
TERÖR VE İRTİCA"
Programın açılış konuşmasını yapan ADD Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz, Türkiye'nin büyük sorunları olduğunu belirterek; "Terör ve irtica ülkemizin en büyük iki sorunudur. Bu sorunları, işsizlik, yoksulluk, Kıbrıs sorunu, Ermeni protokolü ve AB sorunu takip ediyor" dedi. Yavuzyılmaz'ın konuşmasının ardından kürsüye Banu Avar çıktı.
Kısa süren ses probleminin ardından konuşmasına başlayan Banu Avar, salonda Mustafa Kemal Atatürk'ün "Kömür bütün Türkiye'yi ihya edecek bir servettir" yazılı sözlerinin kendisini çok etkilediğini belirterek, Zonguldak ve kömürün büyük bir tehlikede olduğuna değindi.
"KANDIRILIYORSUNUZ"
"Emeğin başkenti Zonguldak şu an işgal altında. Zonguldak'a Ereğli'den doğru giriş yaptığımda bir tabela gördüm. Tabelada 'Avrupa kentine hoş geldiniz' gibi bir şey yazıyordu. Kalkınma Ajansı nasıl Amerikan gizli istihbarat servisi CIA'nın numarasıysa, bu da aynı anlama geliyor. Bu tip yazılara inanırsanız, kandırılıyorsunuzdur"
"ÜLKEDE 'DEMOKRASİ VAR'
DİYEN YALAN SÖYLÜYOR"
ÇATES'in Türkiye'deki diğer termik santrallerle birlikte satışına da tepki gösteren Banu Avar, ülkede demokrasinin işlemediğinin de altını çizdi. Avar, "Bu ülkede seçim ve demokrasi var diye gösteriliyor. AKP'lilere 'Ahmet Davutoğlu'nu bakanlığa siz mi getirdiniz' diye soruyorum, hayır diyorlar. CHP'lilere de zamanında 'Kemal Derviş'i siz mi bakanlığa getirmiştiniz' diye sormuştum, hayır demişlerdi. Bu ülkede siyasi iktidar kim olursa olsun, ABD gelir elini koyar ve istediği kişiyi yönetime sokar. Bunun için 'ülkede demokrasi var' diyen yalan söylüyordur.
"TÜRKLER GARİP İNSANLAR"
Türklerin garip insanlar olduğunu da söyleyen Avar, "Türkler oturur, olduğu yerde kaşınır, tepkisiz gibi görünür. Ama sınır noktasına geldiğinde de gider Çanakkale'de 57'nci Alay'ın önünde topluca şehit olur. Dış güçler bunu bildikleri için bize top ve tüfeklerle saldırmıyorlar. Bunun için televizyonlardaki 'yemekteyiz' tipi hötöröflerin katıldığı programlarla ahlak yapımızı yıpratarak içten yıkıyorlar. Geçenlerde hep birlikte gördük. Bu programa katılan bir kadın fuhuştan içeri alındı. Ben Müslümansam bunlar değil, onlar Müslümansa ben değilim" şeklinde konuştu.
Kent Konseyleri'nin ABD maşası olduğunu da sözlerine ekleyen Avar, salondaki vatandaşlara; "çocuklarınızı kolejlere göndermeyin" çağrısında bulundu.
"KENT KONSEYLERİNİ
İYİ TAKİP EDİN"
Avar; "Kent Konseylerinin ikinci başkanı Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'dir. Bu konsey ülke genelinde birleşerek New York'a bağlanmak isteniyor. Şehrinize iyi bakın. Hibeler nereden geliyor. Kent Konseyi'ne gelen paralar şehir menfaatine mi kullanılıyor, yoksa ABD menfaatine mi, bunu iyi gözlemleyin. Ayrıca çocuklarınızı kesinlikle kolejlere göndermeyin. Koleje giden öğrenci bir süre sonra 'nobody at home' konumuna geliyor. Bunun anlamı evde kimse yoktur. Demek istediğim o eğitimi alan öğrencinin kafasının içerisinde işe yarar hiç bilgi yok. İngilizce eğitimi alıyorlar ve kültürlerinden uzaklaştırıyorlar. Oktay Sinanoğlu, bir söyleminde en geri zekâlı çocuğa bile üç ay içerisinde İngilizce'yi öğretebileceğini söylemişti. İngilizce öğrenmek marifet değil" dedi.
Bir süre daha konuşmasını sürdüren Avar, dünyanın gittikçe yozlaştığını ve acil önlem alınması gerektiğine değindi.