Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, gündemi meşgul eden konularla ilgili olarak; Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir ve GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ya açık bir mektup yazdı. Mektubun içeriğini oluşturan konular ise, satışa çıkarılan Zonguldak Limanı ve Çatalağzı Termik Santrali?
İl Başkanı Mustafa Korkutan, Muslu ve Demir'e, başlarında bulundukları kuruluşların sorumluluğu altında Zonguldak sorunlarını aşabilecek "Büyük Zonguldak Kurultayı"na öncülük etmesini talep etti.
Korkutan, mektubunda şunları söyledi;
"SORUNLARA KARŞI BÖLGEMİZ ADINA BİRLİKTELİK SAĞLANAMIYOR"
"Bilindiği üzere bölgemiz gündemini uzun süredir meşgul eden Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirilmesi ile ilgili gündem kamuoyunda çeşitli görüşlere ve bunun sonucu olarak da birçok soru işaretine sebep oldu.
Bu soruna limanın özelleştirme planları ve Maden Yasası'nın 7'nci maddesinde yapılması düşünülen değişiklikler eklendiğinde, geleceğimizi ilgilendiren birçok sorunla karşı karşıya olduğumuz aşikardır. Bölgemiz, geçmişte bu tür sorunlarla karşı karşıya geldiğinde siyasi ve sosyal görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak Zonguldak menfaatleri doğrultusunda bir araya gelmiş ve birçok başarıya imza attı. Ancak yaklaşık 8 yıldır karşılaştığımız sorunlarda ve kaybettiğimiz birçok kazanımlarımızda olduğu gibi günümüzde de yukarda ifade ettiğim sorunlara karşı bölgemiz adına birliktelik sağlanamıyor.
Gelinen bu noktada Genel Maden İşçileri Sendikası ve Ticaret Sanayi Odası Başkanları olarak iki güzide kuruluşumuzun sorumluluğu altında toplanabilecek bir 'Büyük Zonguldak Kurultayı'nın ilimiz geleceğini tümden ilgilendiren konularda yaşanan görüş farklılıklarını teke indirerek ortak aklı harekete geçirebileceğini düşünüyorum. Konuyu takdirlerinize sunuyorum."