MHP İl İstişare Toplantısı, dün Emirgan Otel'de yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, AKP'yi, Zonguldak'ın ve Türkiye'nin önünü tıkamakla suçlayarak, "Bunlar rant kavgası peşinde. Zonguldak'ı uyuttular. Milletvekilleri ise sadece seyrediyor' dedi. 
İl Başkanı Korkutan, AKP'nin Zonguldak'ın sorunlarını çözecek bir arpa boyu yol kat edemediğini belirterek, konuşmasında şu görüşlere yer verdi;
"29 Mart tarihinde yapılan yerel seçimler sonrasında Zonguldak ilinde almış olduğu yenilginin faturasını çıkarma gayretinde olan AKP iktidarı, öyle görülüyor ki, Zonguldak'ın sorunları çözecek bir icraatı ortaya koymakta halen daha yol kat etmiş değil. Esnaf Odaları'nın verdiği bilgilere göre Zonguldak ili bu iktidar döneminde Avrupa Birliği fonlarından yararlanır bir vilayet konumunda değil.

3 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI
Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin verilerine göre de, Zonguldak ili icraların arttığı, küçük esnafın 60 aya varan taksitlendirme imkanı sunulmuş olmasına rağmen bu taksitlendirmeyi bile ödeyemeyecek kadar kötü durumdadır. İlimizde özel şirketler dahi artık sıkıntı çeker konumdadır. Hastanelerde güvenlik, temizlik, yemek işleri yapan firmalar işçi çıkarmaya başlamış ve ödenek alamamaları sebebiyle gerekli işlemleri devlete sunamaz hale gelmiştir. Ereğli tersanelerinde son 1 yıl içerisinde tam 3 bin kişi işsiz kalmıştır. Erdemir, 137 milyon zarar etmiş, bunun sonucunda işçi sendikaları ve işveren antlaşmaları sonucunda işçiye yüzde 35 maaş indirimine gidilmiştir. Dolayısıyla AKP, 6 yılı aşan iktidarlık zamanı içerisinde şehrin önünü aşacak projelere imza atamamıştır. Acil eylem planı içerisinde saydığı yolların durumu malumdur. Limanın büyüyeceği vaat edilmiştir. Projenin hazır olduğu iktidarın ikinci senesinde mutlaka inşaatın başlanacağı söylenmiştir, fakat 6 ay geçmiştir. Limanda halen gözle görülür bir proje yoktur. Havaalanının Sayın Meclis Başkanı Köksal Toptan tarafından Nisan ayı açılacağı söylenmektir. Her yıl Nisan ayı verilmektedir. Şimdi de Haziran ayı için umut verilmektedir. Bu hayallerle Zonguldak uyutulmaktadır.

ÜNİVERSİTE BÖLÜNDÜ
Filyos Projesi'ne yatırımcı akacağını iddia ettiler. Bugün deredeki dozer ve kepçelerin çalışmasından sonra hiçbir gelişme yoktur. Şimdi de Sayın Toptan, 'kriz etkiledi, bu sebeple yatırımcı firmalar gelmiyor' diye açıklama yapıyor. Üniversitelerin büyütüleceği söylenmiştir, Bartın ve Karabük'te üniversitelerin kurulmasıyla üniversitemiz bölünmüştür. Bu iktidar döneminde Lukoil başka olmak üzere birçok yatırımın sözü verilmişti. Ama maalesef Kasım ayında 7 yılını dolduracak iktidar tarafından gerçekleştirilememiştir. Zonguldak hiçbir yatırımdan, devlet yardımı ve teşvikten yararlanamaz hale gelmiştir. Peki, bütün bunlar olurken AKP iktidarının yerel yöneticileri koltuk kavgası yapmaktadır. Eski İl Başkanı Sayın Celil Uzun ile şimdiki İl Başkanı Hamdi Uçar, servet kavgası ile oyalanmakta, Zonguldak'ı düşünmemektedirler. Tamamen rant kavgasına girmiş durumdalar. Sayın Başbakan, yerel yöneticilere tavsiyelerde bulunuyor, 'ihalelere girenleri yönetiminize almayın' diyor. Peki, AKP iktidarı ili ve ilçesi ihalecilerle dolu değil mi? Bunları görmüyorlar mı? Hadi, bunlar koltuk kavgasına düştüler, Meclis Başkanı'nı da bu işin dışında bırakalım. İki AKP'li milletvekili uyuyor mu, kendilerinden neden ses çıkmıyor? Çıkmaz, çünkü hepsi koltuk kavgasına düştüler. Bize göre Zonguldak'ın bunlardan alacağı hiçbir yatırım yardımı yoktur. AKP açıkçası kendi kendilerini ifşa ettiği gibi, para ve rant kavgasının içine düşmüştür. Hiç olmazsa pisliklerini basın önünde açıklamasınlar, kendi içlerinde ne yapacaksa yapsınlar.

ÇELENK KOYUYORLAR
Zonguldak'ın midesini bulandırmasınlar. Tabii, bu Zonguldak'ın iki tanede muhalefet milletvekili var. Bunlar da tören ve kart milletvekili. Maaşları geldiği gün gidip maaşlarını karttan çekiyorlar, törenlerde de çelenk koymaya geliyorlar. Zonguldak'ın muhalefet boşluğu olduğu açıkça ortadadır. İnşallah bu boşluğu MHP kısa sürede dolduracak. MHP, 31 Mayıs'tan itibaren başlamak üzere Siyasi Partiler Kanunu ve MHP tüzüğüne uygun olarak evvela ilçe daha sonra il kongresine başlatmış bulunacaktır. 31 Mayıs'ta Gökçebey İlçe kongremiz, 6 Haziran'da Merkez İlçe kongremiz, 7 Haziran'da da Ereğli İlçe kongremizi gerçekleştirerek Haziran sonuna kadar tüm İlçe kongrelerimizi bitirmeyi hedefliyoruz. Ekim ayında da İl Kongremizi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bundan sonra büyük bir misyon sahibi olan MHP'nin vizyon sahibi olan bir parti kadrosuyla iktidara talip olarak önümüzdeki seçimlere hazırlanacağız."