SHP'nin Ereğli İlçe eski Başkanı, Yönetim Kurulu ve 50 partili CHP Ereğli İlçe Başkanlığında düzenlenen tören ile CHP rozeti taktılar.

CHP Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, AKP iktidarını 2011 seçimlerinden başarılı çıkılması için CHP'de parti içi demokrasinin işletilmesi gerektiğini sağlanacak birlik ve beraberlik ile başarıya ulaşılacağına dikkati çekerek, "2011 Yılında yapılacak seçimlerde AKP ağırlıkla iktidara gelirse ondan sonra zaten mücadele etmeye gerek kalmayacak, amaç ve hedeflerine ulaşmış olacaklar" dedi.

CHP İl Sekreteri İzmirlioğlu, "Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Dosta düşmana ilan ediyorum, kimse bizim işimize karışmasın, burnunu sokmasın. Biz büyük bir aileyiz, kol kırılır yen içinde kalır. Biz partimizin bize verdiği tüzük ve yönetmelikler gereği gerekenler an ve an yapılmaktadır" sözleriyle konuştu.

CHP İlçe Başkanı Balcı, partiye katılımların gücü güç kattığına dikkati çektiği konuşmasında şu sözlerle konuştu. AKP iktidarını yıkmak için güç birliği yaptığımızın bu bir göstergesidir. Bu sinerji bu birliktelik her noktaya yansıyacaktır. 2011 seçimlerinde inşallah Zonguldak'ta CHP zaferi yaşanacaktır.

SHP Ereğli İlçe Başkanı İzzet Dertli, ilçe yöneticileri ve yaklaşık 50 kişilik partili CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantı ile CHP'ye katıldılar. Tören, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis üyeleri, CHP İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu, CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı ilçe yöneticileri ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirildi.
BİRLEŞİP GÜÇLENİLMELİ
CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, katılımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı konuşmasında, "İl Başkanlıkları ilçe yöneticilikleri yaptıkları par tiye geri döndüler. Ülkemizde ekonomik koşulların altında halkımız ezilmekte, Türkiye'de birlik ve beraberliğinin tehlikeye girdiği günler yaşanmaktadır. Böyle günlerde sosyal demokratların, aydınların, Atatürkçüyüm diyenlerin ayrı ayrı olmalarının bir anlamı olmadığını aksine birleşerek güçlenerek yola devam edilmesi gerektiğini söyler dururduk. Tarih olabilecek bugün güç birliğini sağlıyoruz. Var olan gücümüzün yanına güç kattık. Bu birlikteliğin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Artık AKP iktidarını yıkmak için güç birliği yap tığımızın bu bir göstergesidir. Bu sinerji bu birliktelik her noktaya yansıyacaktır. 2011 seçimlerinde inşallah Zonguldak'ta CHP zaferi yaşanacaktır. CHP geniş bir aile. Göreve geldiğimiz günden buyana kapılarımızı laik Cumhuriyet'ten, Atatürk çülükten, çağdaşlıktan yana olan herke-se kapılarımızı açtık. Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık'ın partimize katılımı ile başlayan süreçte Karadeniz Ereğli'de 29 Mart seçimlerinde büyük bir zafer kazandık. SHP'nin de katılımıyla 2011 yılında daha güçlü bir CHP ile inşallah 5-0 hedefini gerçekleştirmiş oluruz. Hedefimiz büyük olacaktır bu birlikteliği eylemlerde de söylemlerde göstererek devam ettireceğiz" dedi.

DERTLİ'NİN KONUŞMASI
SHP Ereğli İlçe Başkanlığını 6 yıldır sürdüren ve istifa ederek CHP'ye geçen İzzet Dertli'de, "Biz solda siyaset yapan ve ayrı kulvarlarda olmamıza rağmen her zaman için içimizdeki sol duyguları yaşayarak siyaset yaptık. Ben 7 yıldır SHP'nin içerisindeyim. Ayrı kulvarlarda siyaset yapmanın ülke açısından faydası olmadığını gördük. Ülkenin en büyük sosyal demokrat partisi olan ve kuvai milliyetinin de devamı olan CHP çatısı altında toplanmaya ben ve arkadaşlarım uygun gördük. Bundan sonra CHP'de siyasetimize devam edeceğiz. İlçe Başkanlığı yaptığım sürece gençlerimizin ve kadınlarımızın siyasette yeterli yer almadığını ifade ettim ve siyasete katılmaları konusunda davette bulundum. Bu davetimizi sürdürüyoruz. Genç bir arkadaşımız bana Müslüman olmam için AKP'li olmam gerekmez, ülkemi sevmem için MHP'li olmak gerekmez, Atatürk'ü sevmem için CHP'li olmam gerekmez diyor. Ülkede nasıl bir siyaset yapıldığını iyi etüd etmeliyiz. Bu şekilde siyaset yapıldığı sürece ülke aynı konuma gelir. İleriye dönük projeler yapmalıyız. Çok güzel bir karşılama oldu bize teşekkür ediyoruz" sözleri ile konuştu.

TURPÇU'NUN KONUŞMASI
CHP'nin eski İl Başkanlarından SHP eski Parti Meclis Üyesi Şerafettin Turpçu'da konuşmasında, "Sol yol ayrımları oldu, mücadele ettiğimiz arkadaşlarımız ile zaman zaman ayrı düştük. AKP'nin 2002 yılından iktidar olması ile birlikte ülkemizin 2009 yılına kadar yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulundurursak CHP'yi yönetenler CHP'den aynı kulvarda yürüyenler açısından çekilebilir bir durum olmadığını gördük. Murat Karayalçın'ın da Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması ile biz bu yolculuğa son verdik. Bunun ile ilgili bizim arkadaşlarımız ile mutabakatı yaptık CHP'ye dönüş kararını kendimiz aldık. Bu süreç belki biraz uzamış olabilir. AKP 2002'den buyana Türkiye'yi 2 kampa bölmüştür. Eskiden hoşumuza gitmeyen partilerle mücadele ediyorduk şimdi ülke 2'ye bölündü. İşsizlik oranları ortada ekonomik değerlerimiz satılmış durumda. Ereğli'de ekonomik sıkıntı Türkiye'deki ekonomik sıkıntının üzerine çıkmış durumda. CHP olarak önce kendi içerimizde birlik olacağız. Birlik olacağız ki AKP'ye karşı mücadele edelim başarılı olalım" dedi.

2011 SEÇİMLERİ VURGUSU
CHP'li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da, "Halk toplantısına gideceğim buradan yine üzüleceğim. İnsanlar belediyeden belediye hizmeti istemiyor açım, işsizim, oğlumun önlüğü yok, ders kitabı yok, kocam çalışmıyor ben mama alamıyorum diyenler ile karşı karşıya geleceğim için mutsuz olacağım. Bir kısmına yardım edeceğim bir kısmına yardım edemeyeceğim. Ekonomik durum bu. Ereğli en fazla etkilenmiş durumda. Ereğli'ye sahiplenilmediği için ekonomi bozuk. Ülke çok büyük sıkıntı içerisinde. 2011 Yılında yapılacak seçimlerde AKP ağırlıkla iktidara gelirse ondan sonra zaten mücadele etmeye gerek kalmayacak, amaç ve hedeflerine ulaşmış olacaklar. 2011'de altını çizerek söylüyorum AKP hükümetini yok etmezsek ondan sonraki seçimler için bir şey beklemiyorlar zaten. Sistemi kurmaya başladılar, gençlerimiz, bayanlarımız, çocuklarımız herkesin çok iyi düşünmesi gerekir.

YURTSEVERLİK MESELESİ
Bugün mutluyum çok değerli arkadaşlarımız üyeleri burada, çok akıllıca bir iş yaptılar. Artık bu işin bir parti işi olmadığını bu işin bir memleket meselesi yurtseverlik meselesi olduğunu gördükleri için hiçbir ön koşulları olmaksızın gelip CHP'ye katıldılar ve güç birliği yaptılar. Zonguldak'ta bizim görevimiz 5 milletvekilini çıkartmak. 5 Milletvekilini bu sefer çıkaracağız. Bir tek istediğimiz var Türkiye'ye demokrasiyi sunan bu partinin parti içi demokrasiyi çalıştırmasını istiyoruz. Parti içerisinde demokrasi işlesin. Ben 8 ay önce bu partiye girdim bu parti benimdi. Şimdi benim değil İzzet'in o şimdi girdi. Bu parti herkesin partisidir. Bu parti CHP'ye üye olan ona gönül veren herkesin partisidir, herkes bunu beynine soksun. İl yöneticileri de Milletvekilleri de bunu bu şekilde kabul edecek. Parti tüzüğünde ne yazıyor 15 günde ayda bir kere AKP'lilerin istişare deyip yaptıkları gibi müzakereler yapın diyorlarsa bu partide her ay müzakerelerin yapılması gerekir. 29 Mart'tan sonra ben hiçbir müzakere yapıldığını görmedim. Böyle demokrasi olur mu? Türkiye'ye diyeceksin ki demokrasi, demokratik, laik, kendin parti içerisinde demokrasi kurallarına uymayacaksın. Başarı birliktelik bu şekilde sağlanamaz. Bizler bu ülkemizin geleceğini iyi noktalara götürebilmemiz için el ele gönül gönüle vererek ülkenin kurtulması için savaşa çıktık. Savaşta azıklar, katıklar paylaşılır. Bunları hep ben yiyecem dersen savaşı kazanamazsın. Onun için bu partide yöneticilere sesleniyorum demokrasinin kurallarını tüzük çerçevesinde çalıştırın. Çalışmadığı takdirde biz elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Canımız feda olsun bu ülkeye, her türlü savaşı vermezsek namerdiz. Ben CHP'nin Zonguldak'ta 5 milletvekilinin çıkaracağına inanıyorum. Ama paylaşarak özümseyerek, paylaşma kültürü ile biz bunu başaracağız" dedi.

İZMİRLİOĞLU'NDAN NET MESAJLAR
Cumhuriyet Zonguldak İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu'da, "Burada gerçekleştirilen birliktelik sözde değil özdedir. Gönüldendir bundan kimsenin şüphesi olmasın. Onlar yuvalarına döndüler, yuvalarına dönüyorlar ve beraber bu kavgayı vermeye devam edeceğiz. Görmeyen gözlere duymayan kulaklara buradan hatırlatıyorum. Bu partinin küllerinde kuvai milliye külleri, ulusal savaşın külleri var. Biz büyük bir aileyiz sevdik mi tam severiz. Bizi bölmeye çalışan içimizdeki ve dışımızdaki, ben bunlara içimizdeki İrlandalılar diyorum. CHP'yi hiç kimse bölemez, yıkamaz. Buna imkan vermeyiz, fırsat vermeyiz. Buna fırsat verenlerin de elini kolunu kopartırız. Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Dosta düşmana ilan ediyorum kimse bizim işimize karışmasın, burnunu sokmasın. Biz büyük bir aileyiz, kol kırılır yen içinde kalır. Biz partimizin bize verdiği tüzük ve yönetmelikler gereği gerekenler an ve an yapılmaktadır" sözleri ile konuştu.