Ormanlı Beldesi'nde fırıncılık yapan 4 çocuk babası İbrahim Çetin (37), 23 Ağustos akşamı abisi Recep Çetin'in evine motosikleti ile seyir halinde iken direksiyon hakimiyetini kaybederek takla attı. Ağır yaralanan Çetin, 112 acil servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

4 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Durumu ağır olan kardeşini Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın yardımı ile sevk edebildiklerini anlatan Recep Çetin, (42) yaptığı açıklamada, "Sevkin ardından acilde tetkikler yapıldı, sonra genel cerrahinin yoğun bakım ünitesine alındı. Yoğun bakımda 4 gün kaldı. Kardeşimin dalak üzerinde sıkıntılı bir durumun kalmadığı, kanamasının durması ile acil durumun ortadan kalktığı belirtildi. Kafatasına aldığı bir darbe vardı, o kırık üzerinden kulağa doğru akan sıvı nedeniyle tedavi süreci başladı. Yoğun bakımdan çıktı servise alındı" dedi.

 

"CONTROMAL İSİMLİ SERUM..."

Servise alındığında bilinci açık olan kardeşinin bir süre sonra yaşadığı ağrılar nedeniyle ağrı kesici ve morfinli iğneler vurulduğunu belirten Çetin şunları söyledi: "3 ve 4 Eylül tarihinde contromal isimli serum verildikten sonra kardeşim ağırlaştı. Serumun verildiği ilk gün kardeşimin şuuru gitmeye başladı, konuşmaları gitti. İkinci gün devam eden bu uygulamada şuurunu yüzde 80 kaybeder noktaya gidince biz tepki gösterdik. Tepki üzerine bu serumu kestiler. Bu olaydan bir iki gün önce doktorumuz, '2 gün içerisinde hastanız taburcu edeceğim, kağıt üzerinde herşey çok iyi, beyninde birşey yok' ifadesini bizzat söyledi. Teşekkür ettim, taburcu olacağını düşünürken menenjit teşhisi konuldu. 5 Eylül'de beyin cerrahı yoğun bakıma alındı, hortumla dışarıdan nefes alır duruma geldi"

 

"HASTANE ORTAMINDA DOĞAN BAKTERİ"

Ağırlaşan kardeşinin tedavisini başka bir hastanede yaptırabilmek için Ankara'daki özel bir hastane ile görüştüklerini kaydeden Çetin, "Ankara'da görüştüğümüz hoca, 'Bu hastanızda ne bakterisi var öğrenebildiniz mi?' dedi. 'Biz hiçbirşey bilmiyoruz, bize menenjit dediler' cevabını verdik. Zonguldak'taki doktoru ile görüştürdük. Bizde orada öğrendik acinetobacter isimli bakterisiymiş. Araştırdık hastane ortamında doğan bir bakteriymiş. Özel hastaneden tedavisine, 'bakalım' denilince hastamızı 9 Eylül tarihinde Ankara'ya getirdik. 1 Gün süren tedavinin ardından kardeşimizi burada kaybettik. Hastane ortamlarında üreyen acinetobacter bakterisi nedeniyle bir şekilde enfeksiyonlu ortamı sunan Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki tedavi gördüğümüz bölümlerindeki hocalardan şikayetçi olduk" sözleri ile konuştu.

 

BELEDİYEDEN DE ŞİKAYETÇİ OLDU

Çetin, kardeşinin kaza yaptığı yerdeki hız kesicilerin yüksek olmasından ötürü takla attığını da belirterek, "Kazaya neden olan karayolundaki olumsuz durum nedeniyle Ormanlı Belediyesi'nden de resmi olarak şikayetçi olduk. Ankara Savcılığına gerekli şikayetlerde bulunduk, resmi işlemler başladı. Kardeşimin 4 çocuğu var onlar için bu mücadeleyi sonuna kadar vermeyi düşünüyorum. Bize insanlar bundan birşey çıkmaz diyorlar ama varsın çıkmasın" dedi.

 

"MENENJİT RİSKİ HER ZAMAN SÖZ KONUSU"

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Başhekim Yardımcısı Aydemir Kale de şunları söyledi:

 "Motosiklet kazası sonrası ilk müdahale Ereğli Devlet Hastanesinde yapıldıktan sonra hastanemize nakli gerçekleştiriliyor. Genel cerrahideki tedavinin ardından beyin cerrahisinde tedavisi yapılıyor. Kafa tasında kırıklar olduğu için kulağından veya burnundan beyin suyu dışarıya akıyor. Bu tür hastalarda menenjit riski her zaman söz konusu olup koruyucu tedavileri ile önlenmeye çalışılmaktadır. Buna rağmen bazı hastalarda menenjit gelişebilmekte ve hayatı tehlike oluşturabilmektedir. Bunun ile ilgili gerekli müdahaleler de yapılmıştır. Hasta yakınlarının talebi doğrultusunda hastanın özel bir hastaneye sevki sağlanmıştır"

 
(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)