Kdz. Ereğli'de ikamet eden sosyal güvencesi olmayan ve mutfak ihtiyacını komşularının verdiği destekle karşılayan 4 çocuk sahibi Türkan Yaman (41) kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
3 kızını okutmakta zorluk çektiğini askerden gelen oğlunun da işsiz olduğunu belirten Yaman kendilerine devletin sahip çıkmasını istedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden bir yıl süre ile kızları için maaş bağlandığını ancak maaşın bir yıl için verildiğini ve kesildiğini belirten Yaman, 4 Çocuğum var. 2 kızım üniversitede bir kızımda lisede okuyor. Oğlum askerden yeni geldi, ama işsiz şu anda 300 liraya tuttuğum kiralık bir evde yaşıyoruz. Hiçbir sosyal güvencemiz yok, komşularımızın verdiği destekle ayakta durmaya çalışıyoruz. Kızlarım için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden bir yıl süre maaş alıyorduk. Bir yıl süre dolduğu için maaş kesildi. 3 kızımda okuyor, onların ihtiyaçlarını karşılayamıyorum, oğlum işsiz, kendim rahatsız olduğumdan çalışamıyorum. Ev sahibine kiramı ödeyemiyorum. Bana yardımcı olsunlar, hiçbir yerden gelirim yok dedi.
Türkan Yaman'ın komşusu Fatma Avcı da ailenin durumunun iyi olmadığını belirterek yetkililerden bu aileye sahip çıkmalarını istedi.
Kendi imkanları ile bir yere kadar aileye sahip çıktıklarını belirten Avcı, Türkan Yaman arkadaşımızın 4 çocuğu var. Hiçbir sosyal güvenceleri yok, komşuları olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. 3 kızı okuyor oğlu ise işsiz durumda devletin bu aileye sahip çıkmasını istiyoruz diye konuştu