Kanada merkezli düzenlenen ve farklı ülkelerden 7 bin 328 öğrencinin katıldığı "Uluslararası Caribou Matematik Yarışması"nda dünya birinciliği elde eden 4 öğrenci Ereğli Kaymakamlığı tarafından ödüllendirildi.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Bilim Sanat Merkezi'nden (BİLSEM) Ege Karakaya, Mustafa Rüzgar Kocamanoğlu, Yağız Selim Köklü ve Işıl Ceylin Demirhan'ın yarışmada aynı puanı alarak dünya birincisi olduğunu söyledi.

Öğrencilerin büyük bir başarıya imza attığını anlatan Çorumluoğlu, "Öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Çalışın, devam edin. Bu tür uluslararası bir yarışmaya girmek önemli. Girdikten sonra da derece almak daha da önemli. Ama çıtayı yükseltmek zordur, yükselttikten sonra orada kalmak daha da zordur. Onun için çalışmaya devam edin. Yeni gireceğiniz sınavda da başarılı olacağınıza inanıyorum" dedi.

BİLSEM Matematik Öğretmeni Çağla Gençtürk de yarışmanın üçüncü aşamasında Türkiye'den 10 birinci çıktığını ve 4 kişinin Ereğli'den olduğunu belirtti, yarışmanın 6 aşamalı bir sınav olduğunu anlattı.

Kaymakam Çorumluoğlu tarafından öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Ereğli Bilsem Müdürü Serkan Çakır ve öğrencilerin aileleri katıldı.