Zonguldak, Bolu ve Bartın'da 4 gün içinde akaryakıt istasyonlarını soyan kar maskeli 3 kişi, Zonguldak'ta yakalandı.
İlk olarak 4 Şubat'ta Karaman beldesi, ardından 5 Şubat'ta Bolu'nun Mengen ilçesi, 6 Şubat'ta Çaycuma ve Saltukova'daki akaryakıt istasyonlarını soyan 3 kişi, son olarak akşam saatlerinde Bartın'ın Ulus ilçesi Abdipaşa beldesindeki akaryakıt istasyonunu soydu.
Ellerinde demir sopa ve tabanca bulunan kar maskeli 3 şahıs, üzerlerindeki para ve değerli eşyaları aldıkları çalışanları ellerinden bağlayarak bir odaya kilitledi. Daha sonra yakıt istasyonunun market bölümüne giren şahıslar, para ve çok sayıda sigara alarak kaçtı. Marketteki güvenlik kamerası tarafından görüntülenen 3 kişiden birinin, kameranın açısını değiştirmeye çalıştığı görüldü.
4 gün içinde meydana gelen 5 soygunun gerçekleştiği bölgelerdeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis ve jandarma ekipleri, bir taksiden şüphelendi. Sahibi belirlenen 67 T 0488 plakalı ticari taksi, gece Zonguldak girişinde Çınartepe Mahallesi'nde durduruldu.
Araçta yapılan aramada 2 kar maskesi, eldiven, kuru sıkı tabanca, biber gazı, sopa, 37 plastik kelepçe ve cep telefonu bulundu. Gözaltına alınan sürücü Mustafa Ö.(29) ile yanında bulunan Gökhan D.(22) ve Aykut S.'nin (31) evlerinde yapılan aramalarda 375 paket sigara ve elektroşok cihazı ele geçirildi.
Toplam 5 akaryakıt istasyonundan yaklaşık 14 bin lira para ve yaklaşık bin paket sigara çaldıkları tespit edilen zanlıların sorgusu sürüyor.