Zonguldak'a merkeze bağlı Muslu beldesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri, Göbü köyünde 4 kişilik Oruç ailesine gıda yardımı gerçekleştirdi.

Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Ay ve Soner Keskin Oruç ailesini evinde ziyaret etti. Ailenin durumunun iyi olmadığını öğrendiklerini belirten Nevzat Ay, 'oruç ailesine yardım etmek istediklerini söyledi. Dernek olarak yardım ettiklerini belirten Nevzat Ay, Göbü köyünde ikamet etmekte olan Fevzi Oruç'un evine geldik. Mağduriyeti derneğimize bildirildi. Kendilerinin ihtiyacı çeşitli gıdalardan oluşan poşetlerle yardım getirdik. Arkadaşımız işsiz. En önemlisi şu anda işe ihtiyacı var. Ben yetkililere civarda bulunan sanayi kuruluşlarına rica ediyorum. Kendisi lise mezunu çalışabilir bu aile gerçekten muhtaç bir aile bizde yerinde inceledik. Kömür siparişleri de verildi. Hava muhalefeti nedeniyle araç çıkamadığı için kömürü ulaştıramadık ama biz kendilerine ulaştıracağız. Giyim, kışlık bot, mont o tür yardımlarda da bulunacağız. Elimizden geldiği kadar bu mağdur aileye yardımcı olmaya çalışacağız. Muslu Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak bu ailemize yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Yetkilileri bu aileye yardımcı olmaya davet ediyorum. Bu ailenin sosyal güvenceleri yokmuş. Hiç bir yereden gelirleri olmadığı için bu aileye ben özellikle Zonguldak'taki sivil toplum kuruluşlarından ve civardaki sanayi kuruluşlarından hem iş konusunda hem de çocukların ihtiyaçları konusunda yardımcı olmalarını bekliyorum dedi.
Gördüğü ilgiden memnun kaldığını ifade eden baba Fevzi Oruç (45), çocuklarına komşularının yardımıyla baktığını ve mağdur olduğunu söyledi. Oruç, Şu anda çalışmıyorum daha önce bir firmaya başvurdum henüz bir cevap gelmedi. Köyümüzde ufak tefek işler çıkarsa çalışıyorum. Çocuklarıma komşuların yardımıyla bakabiliyorum. Buradan ben yetkililere sesleniyorum hiç olmazsa bana bir iş imkanı versinler. Şu anda mağdur durumdayım'
dedi.