2B Yasasının çıkması ve yer sahiplerine yüksek rayiç değer biçilerek satılmak istenmesine Zonguldak Tepebaşı, Yeşil, İnağzı veYenimahalle sakinleri Madenci anıtı önünde toplanarak Vilayet binası önüne kadar yürüdüler ve uygulamaya tepki gösterdiler.

 

Yürüyüş sırasında, ‘Sustuk sıra bize mi geldi?’, ‘Burası Zonguldak, Sarıyer değil’, ‘Biz işgalci değil hak sahibiyiz’ şeklinde slogan atarken Tepebaşı, Yeşil, İnağzı ve Yenimahalle sakinlerine MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz da katılarak destek verdi.

Mahalle sakinleri adına açıklamada bulunan Kemal Aydın şunları söyledi:

“Bizler Merkez Tepebaşı Mahallesi, Yeşil mahalle, Yenimahalle ve İnağzı Mahallelerinde yaşayan yaklaşık 20 bin seçmen ve 45 bini aşan nüfusuyla Zonguldak merkez ilçenin gece kondu mahalle sakinleriyiz. Mahallelerimiz tarıma elverişli değil, kireç taşlarından ibaret, hiçbir zaman orman olmamıştır. Bir çok mahallelerde  500 TL gibi rakamlarla vatandaşlarımız tapularına kavuşurken bizlere reva görülen haksızlıktır, Bizler bu sıkıntılarımıza milletvekillerine, Milli Emlak Genel Müdürlüğüne taşıdık.Ankara’dan gelen uzmanlar bulunduğumuz durumu daha kötüye taşımıştır”

 

(Haber Merkezi)