Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki 4 okulun, 'eTwinning Okulu' seçildiğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Brüksel'deki Merkezi Destek Servisi tarafından bu yıl ilk defa uygulanan, 'eTwinning Okulu' projesine Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadol Lisesi, Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu, Çayırlı İlkokulu ile Ereğli İMKB Atatürk Anadolu Lisesi'nin katıldığı belirtildi.

Okul yöneticilerine başarı belgelerinin Kaymakam Nazım Madenoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz tarafından takdim edildiği belirtilen açıklama şu şekilde:

"Brüksel’deki Merkezi Destek Servisi tarafından bu yıl ilk defa uygulanan, okul seviyesinde yapılan çalışmaları tanımak için eTwinning Okul Etiketi adıyla yeni bir etiket başvurusu başlatılmıştı. Çeşitli kriterleri sağlayan okullar, sistemden belirlenerek adaylık süreçleri başlatılmıştı.  Yapılan başvuruların titizlikle değerlendirilmesi sonucunda; Avrupa´nın en büyük okul ağı etwinning, 2018-2019 etwinning okul etiketi alan 1,211 okulu açıkladı. Türkiye’den 179, ilçemizden de 4 okul bu etiketi kazanmıştır.

eTwinning okulu girişimi yenilikçi ve istekli öğretmenlerin okullarında projelerle bir bağ kurmasını, eTwinning faaliyetinin okullarda yaygınlaşmasını ve okul idarecilerinin de süreç içerisinde yer almasını hedeflemektedir. Bu girişim ile okulların birbiri ile yarışmasından ziyade kendilerini geliştirmesi amaçlanmıştır. Bu süreçte uluslararası projeler yapan okullar, eTwinning okulu olmaya hak kazanmışlardır. Ayrıca bu okulların internet güvenliği (eSafety) konusunda farkındalıkları da vardır"