Gökçebey'de, düzenlenen 1. Hacımusa Doğa yürüyüşüne katılan 4 yaşındaki Cennet Gencer ve Öykü Tuzcuoğlu adlı çocuklar 10 kilometre yolu yürümeyi başardılar. Pamukdüzü mevkiinden başlayan doğa yürüyüşü Gökçebey Kaymakamlığı AB Birliği proje faaliyetleri kapsamında yapıldı. Yürüyüşe katılan bir çok çocuk 10 kilometrelik yolu zaman zaman kucakta gitse de yolun büyük bölümünü yürümeyi başardı. Verilen molada yüyüşe katılan gençler elma ağacına çıkarak acıkan vatandaşlara elma ağacını silkeleyerek ilginç ve renkli görüntüler oluşturarak aynı zamanda vatandaşlara yardımcı oldular. Ağaçtan düşen elmalardan alan vatandaşlar elmaları yediler. 4 yaşındaki çocuklarda toplanan elmalardan nasibini alarak açlıklarını giderdiler.
Düzenlenen yürüyüşte AK Parti Gökçebey ilçe Başkanı Fevzi Tavukçu'ya eşlik eden Cennet adlı çocukla yolda yürürken arkadaş olduklarını ifade etti. Tavukçu, Yolda tanıştık ismi Cennet'miş. Ablasıyla beraber yürüyüşe katılmış, yolda yorulmuş. 'Yoruldun mu' diye sordum. O da kafasını sallayınca omuzuma alarak yürüdük. Bana yol arkadaşlığı yaptı. Şu ana kadar 2 kilometre yol yürümüştür dedi. Daha sonra Fevzi Tavukçu'nun omuzunda yola devam eden Cennet, ileride yine inerek yolu kendisi yürümeye başladı. İleride yokuşa gelinince yokuşu çıkmakta zorlanan çocukların imdadına bu sefer Jandarma ekipleri yetişti. Jandarma ekipleri çocukları ekip aracına alarak yokuşu çıkmasını sağladı.
Öykü Tuzcuoğlu'nun annesi Elif Tuzcuoğlu ise, Çocuğu yürüyüşe annesi olarak babasıyla birlikte getirdik. Çocuğumuzdan çok memnun kaldık. Kızım yol yürümeye alışkın dedi. Ablası Bahar Gencer ile yürüyüşe katılan çocuklardan Cennet Gencer yol boyunca ablasının kucağına gitmeden 10 kilometrelik yolu tamamladı. Ablası Bahar Gencer, Cennet yürüyüşe kendisi katılmak istedi. Yolda bir ağabeyimiz omuzuna alarak biraz taşımasına rağmen yürüyüşü tamamladı dedi. Yol boyunca yapılan doğa yürüşünde ilginç kareler oluştu. Yürüyüşe 100 kişiden fazla vatandaş katılırken 10 kilometrelik yol 3 saatte bitirildi.