Kdz. Ereğli'de Okul Sütü Akıl Küpü semineri gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli'de Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile yürütülen Okul Sütü Akıl Küpü tanıtım toplantısı düzenlendi. Saat 10:00 ve 14:00 'de iki oturum halinde Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu toplantı salonunda ilçe ve belde okul müdürlerine ve öğretmenlere yönelik düzenlenen seminere; Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, İl Şube Müdürü Ali Yılmaz, İl Ar-Ge Formatörü Ömür Özsoy, Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, Şube Müdürü Arif Çankaya ile ilçe ve beldelerde görev yapan eğitimciler katıldı.
Düzenlenen seminer ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Ana sınıfından itibaren beşinci sınıf öğrencileri dahil olmak üzere; okul öncesi ve ilköğretim okulu öğrencilerine uzun ömürlü kutu süt dağıtılarak, çocukların dengeli beslenmesini sağlamak suretiyle gelişme oranlarını artırmak ve arz fazlası sütün değerlendirilerek üretimde istikrarı sağlamaktır dedi.
ARGE Formatörü Ömür Özsoy ise, İlimizde 40 bin öğrenciye ayda toplam 1 milyon kutu süt dağıtılacaktır. Karadeniz ve Marmara bölgesinde SÜTAŞ ve DANONE ortak girişim grubu dağıtımı üstelenmiş bulunmaktadır. Sloganımız Biz geleceğiz, gelecek bizim diye konuştu.
Programın ardından eğitimcilere okul sütü ile ilgili CD ve broşür dağıtılarak konunun titizlikle takip edilmesi istendi.
Bu seminerlerin Zonguldak'ın tüm ilçelerinde kademeli olarak organize edileceği bildirildi.