"Afet konusuna gelindiğinde sahil güzergahı evet 75 gün oldu. Biz sel felaketlerinden her zaman ders çıkarttık. Şehrimizin eksiklikleri olduğunu hazırlıksız olduğunu gördük. Sahilin çok önemli olduğunu biliyoruz. Buranın yıprandığını, eskidiğini ve kullanımının da eksik olduğunu görüyor, kullanım alanının farklılaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Burada 3 ekibimiz çalışıyor. Fen İşleri 3 ekip halinde taş yapıyor. Buradaki taşların aynısını bulamıyoruz, yani 20 yıl önce veyahut yapıldığı zamana göre elde edilen taşların aynısını bulmamız mümkün değil. Fabrikalara soruyoruz, 'bu taşlardan var mı? Aynı taşlarla tamir etmeye çalışıyoruz"

"Ofis yolundan yöresel evlere ve hatta Kemer bölgesine kadar tamamen sahil bandı değişecek. Onun planlamalarını yapıyoruz. Göztepe'den Kemer'e kadar olan bölgede yol güzergahında düzenleme yapmak için çalışma yapıyoruz"

Mevcut terminal alanına yaptırılacak olan kent meydanı ve yeraltı otopark yapımı birinci etabı için İller Bankası'ndan 40 milyon lira kredi kullanılması için Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a yetki verilmesi maddesi ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını Hüseyin Uysal Başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirdi. Uysal, meclisin resmi oturumuna geçmeden yaptığı konuşmada, Cumartesi Pazarı'nın kapanacağına yönelik ortaya atılan söylentilerin doğru olmadığını söyledi.

 

CHP'DEN SORU ÖNERGESİ

Resmi oturumun ardından CHP Grubu, verdiği soru önergesi ile Elmatepe'de yapımına belediye tarafından başlanan ancak çalışmaları duran üst geçit, ilçeye kadın ve çocuklar için konuk evi yapılıp yapılmayacağını sordu. Ayrıca CHP Grubu adına Özkan Özyağcı,  Uysal'ın daha önce 31 Mart tarihinde ilçeye Kepez'den başlamak üzere membağ niteliğinde su verileceğini duyurduğunu ancak aradan geçen süre zarfında herhangi bir gelişme yaşanmadığını yine sahil güzergahında fırtına sonrası yaşanan tahribatın biran önce giderilmesi gerektiğini ilave olarak sordu.

 

ELMATEPE ÜST GEÇİT

Elmatepe'de üst geçit ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. O konuda endişe edilmesin, kuşku duyulmasın, en kısa sürede bitecek.

 

KADIN SIĞINMA EVİ

Biliyorsunuz 100 bin nüfusu geçen Ereğli'de çalışmaları ben takip ediyorum. Ben Avusturya, Almanya ve İsveç konularında makaleleri okumaya devam ediyoruz. Bilgi sahibi olmadan konuşmak son derece tehlikelidir. Bu konuda makaleleri okuyorum. Kadınlarımız konusunda kadınlarımız baştacıdır, şiddete maruz kalmalarını istemiyoruz. Bu konuda hiç merak etmeyin ben söz veriyorum.

 

EREĞLİ'YE MEMBAĞ NİTELİĞİNDE SUYUN DURUMU

Nisan ayında söz vermişim, 2-3 ay gecikmeyle önemli olan burada 350 bin nüfusa yetecek ve 50 yıllık geleceğimizi konuşuyoruz. 1, 2, 3, 4 ay gecikmesi, bir de teknik özellikleri var. Gecikmeden dolayı ben özür diliyorum. Dediğim gibi 50 yılı konuşuyoruz, bu kadar standart sapmalardan kayma olabilir. Bir belediye başkanı veya yönetici su gelme konusunda ne ister? Biran önce verilmesini ister. Bizler elimizdeki imkanlarla şehre su verme imkanları varda, muslukları kapatıyoruz da bilerek mi geciktiriyoruz?

 

"SAHİLDEKİ TAŞLARIN AYNISINI BULAMIYORUZ"

Afet konusuna gelindiğinde sahil güzergahı evet 75 gün oldu. Biz sel felaketlerinden her zaman ders çıkarttık. Şehrimizin eksiklikleri olduğunu hazırlıksız olduğunu gördük. Göreve geldiğimizde Kabasakal'da taşma olmuştu, şimdi önlemlerimizi aldık. Sahil güzergahı vitrinimiz, turizm amacıyla veya akrabalarını ziyaret amacıyla geldikleri zaman tüm vatandaşlarımızı sahile yönlendiriyoruz. Sahilin çok önemli olduğunu biliyoruz. Buranın yıprandığını, eskidiğini ve kullanımının da eksik olduğunu görüyor, kullanım alanının farklılaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Burada 3 ekibimiz çalışıyor. Ereğli 750 bin metre kare. Bu alanda başka alanlarımız da var örneğin doğal gaz hatlarımız, yollarımız var. Bu alanlarda çalışmalarımız var. Bütün ekiplerimizle beraber sahilde duramayız. Fen İşleri 3 ekip halinde taş yapıyor. Buradaki taşların aynısını bulamıyoruz, yani 20 yıl önce veyahut yapıldığı zamana göre elde edilen taşların aynısını bulmamız mümkün değil. Fabrikalara sürüyoruz, Türkiye'de soruyoruz, bu taşlardan var mı diye soruyoruz. Aynı taşlarla tamir etmeye çalışıyoruz.

 

OFİS YOLU-KEMER'E KADAR SAHİL DEĞİŞİYOR

Ofis yolundan yöresel evlere ve hatta Kemer bölgesine kadar tamamen sahil bandı değişecek. Onun planlamalarını yapıyoruz. Sebep şu, birincisi biliyorsunuz 2 tane mendirek var. Bir tarafta Erdemir bir tarafta askeriyenin mendirekleri var. Buradan gelen kuzey batı rüzgarın yaratacağı dalgayı önleyemedikten sonra bu sahil her zaman tehlike altında. Deniz kenarından dalga yaklaşık 50 metreye yakın hasar verdi. Sahildeki o korkuluk dediğimiz demirler 4-5 tane kütle halinde betonu ile kalkıp amfi tiyatroda sanki protokole oturmuş gibi orada. İnanın hangi fizik kuralına göre oraya gelir anlamış değilim. Büyük bir hasar yaşadık.  Gerekli görüşmeleri yaptık, yazışmaları gerçekleştirdik, şimdi çözüm önerilerini ilgililerden bekliyoruz. Sahil bandını yapmadan önce bu dalgaların önlemini almamız lazım."

 

40 MİLYON LİRA KREDİ TALEBİ

Gündemde yer alan mevcut terminal alanına yaptırılacak olan kent meydanı ve yeraltı otopark yapımı birinci etabı için İller Bankası'ndan 40 milyon lira kredi kullanılması için Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a yetki verilmesi maddesi ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)