Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yazılı olarak yanıtlaması istediği soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu.

 

Köktürk, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapılan, ‘Silopi’de PKK’nın gasp ettiği 400 kilo patlayıcı Cudi Dağı istikametine götürdüğünün tespit edildiğini ve PKK’lıların Cudi Dağı’na varmadan yakalayacaklarını’ sözlerine ilişkin şu soruları sordu:

“Buna göre; 400 kilo patlayıcı taşıyan araç Cudi’ye varmadan yakalandı mı? PKK eylemlerinin arttığı bir dönemde 400 kilo patlayıcı taşıyan aracın kaçırılması Güneydoğu’da nasıl bir tablo ortaya koymaktadır? Olayla ilgili güvenlik zafiyeti var mıdır? Varsa sorumlular hakkında adli takibat başlamış mıdır? Güneydoğu’da son bir ayda şiddet ve terör olayları tırmanış göstermiştir. Olayların büyümesinde Hükümetinizin sorumluluğu hakkında düşünce ve açıklamalarınız nelerdir?”

 

(Haber Merkezi)