Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 41 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı kent merkezinde 15 santime ulaştı. Belediye ekipleri, şehir merkezindeki yollarda ve kaldırımlarda kar temizleme çalışması yaparken, İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Zonguldak - İstanbul ve Zonguldak- Ankara karayollarında da ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışmasında yetersiz kalırken, her iki yönde de TIR'ların geçişine izin verilmedi. TIR'lar, trafik ekipleri tarafından kentin çıkış noktalarında yol kenarlarında bekletildi. Trafik ekipleri araçların zincirsiz bir şekilde geçişine izin vermedi. Yol kenarlarında araçlarına zincir takan sürücüler yola devam etti. Buna rağmen bazı araçlar yolda kaldı. Diğer taraftan Zonguldak Karaelmas üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yolunun ulaşıma kapanması nedeniyle vatandaşlar hastaneye 1 kilometre kala yürümek zorunda kaldı.

EREĞLİ-ZONGULDAK ULAŞIMA AÇIK

Dün akşam itibari ile zincirsiz ve uzun araçların gönderilmediği Kdz.Ereğli-Zonguldak karayolu öğlen saatlerinden itibaren normale döndü ve tüm araçların trafiğine açıldı.