Tavuk çiftliklerine civciv olarak gelen besi tavukları 42 gün sonra sofralarda yerini almaya hazır hale geliyor.

Alaplı'da Tavuk Çiftliği sahibi İbrahim Yalçın, ilçede tavuk kümeslerinin sayısının hızla artığını belirterek, besi tavukçuluğu yetiştiriciliğinin yeni bir sektör haline geldiğini bildirdi.
Evlerde sofraları süsleyen besi tavuklarının civciv olarak kümeslere geldiğini ifade eden Yalcın, " Tavuk firmaları kuluçka döneminin ardından civciv olarak gelen besi tavukları bilgisayar ortamında büyümeleri sağlanıyor. Civcivlerin büyümeleri kameralarla takip edilirken beslenme, su,hava ve ısı otomatik ortamda yapılıyor. Civciv olarak kümese gelen besi tavukları 42 gün sonra besi tavuğu olarak kesime hazır hale geliyor. Yetkili firma tarafında kümesten alınan tavukların hijyenik ortamda kesimi yapılarak sofralarımıza giriyor. Tavuk yetiştirmek zahmetli bir iş ancak işin sonunda civcivleri 42 gün boyunca büyümesini izlemek beni mutlu ediyor.
5 ay önce kurduğum 50 bin kapasiteli tam otomatik tavuk çiftliğinden 3. Sevkiyatta 42 bin tavuk gönderdiklerini söyledi.