Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde çalışan bir maden işçisinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından aynı iş yerinde çalışan 45 madenci karantinaya alındı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, yaptığı açıklamasında, maden ocağında gece vardiyasından çıkan evine gittikten sonra rahatsızlanarak hastaneye giden maden işçisinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi.

14 GÜN SÜREYLE EV KARANTİNASI

Maden işçisinin aynı bölgede çalıştığı ve yakın temasta bulunduğu tespit edilen 42 maden işçisinin 15 gün süreyle karantinada kalmasına karar verildiğini anlatan Mutlu, "TTK ile İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan görüşmeler neticesinde TTK Armutçuk Müessesesinde korona testi pozitif çıkan maden işçisi kardeşimizle birlikte aynı alanda çalıştığı ve yakın temasta bulunduğu 42 maden işçisi kardeşimizin 14 gün süreyle ev karantinasına alınmasına karar verildi." dedi.

"KURALLARA VE UYARILARA UYACAĞIZ"

İş yerlerinde gerekli tüm önlemlerin alındığını ve dezenfektan işlemlerinin yerine getirildiğini belirten Mutlu, "Kurallara ve uyarılara uyacağız. Maden işçisi kardeşlerimizle birlikte gerekli hassasiyeti göstererek üretimimizi devam ettireceğiz. Panik yapmaya gerek yok. Sağ duyulu bir şekilde süreci takip edeceğiz. Sürecin gidişatına göre değerlendirmeler yapılacaktır" sözleri ile konuştu.

VİRÜS BELASI

Zorlu bir süreçten geçildiğini anlatan Mutlu, "İnşallah bu virüs belasından kısa sürede kurtulur ve normal yaşamlarımıza geri döneriz. Bir kez daha salgın ile mücadelede büyük özveri gösteren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

SAYI 42

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü yetkilileri de toplam karantinaya alınan madenci sayısının 42 olduğunu teyit etti.