Elbistan’dan gelen ve Zonguldaklı arkadaşları gibi iki yıl kurs gören çırakların da katıldığı gece, son derece duygulu anlara sahne oldu.

*

1979 yılında EKİ Çırak Kursu’ndan mezun olan ve aralarında Garp Linyitleri İşletmesinden gelen Maraşlı kursiyerlerin de bulunduğu grup, tam 43 yıl sonra buluşarak hasret giderdiler.

Çırak Kursundan 1979 yılında mezun olan 11. dönem kursiyerleri, tam 43 yıl sonra Yaman Restuarant’ta bir araya geldi. O zamanki Ereğli Kömürleri İşletmesi (EKİ) gibi Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) bağlı Garp Linyitleri İşletmesinin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak için yetiştirilmek üzere Elbistan’dan gelen ve Zonguldaklı arkadaşları gibi iki yıl kurs gören çırakların da katıldığı gece, son derece duygulu anlara sahne oldu. Birçoğu yıllar sonra birbiriyle karşılaşan topluluk hasret giderirken bol bol anıların paylaştı. Buluşmaya katılamayan diğer arkadaşlarını bolca anan topluluk, kendilerine eğitim veren öğretmenlerini de hayırla yâd etti.

BULUŞMA TTK EMEKLİSİ HAMİT VERİM’İN YOĞUN ÇABALARIYLA GERÇEKLEŞTİ

EKİ İnsangücü Eğitim Müdürlüğünde aynı dönemde eğitim gören TTK emeklisi Hamit Verim’in yoğun çabalarıyla gerçekleşen buluşmada, Zonguldaklı Şair Muharrem Akman, “Çırak Kursu Çıraklarıydık Biz” başlıklı şiirini okudu. Yine aynı dönem kursiyerlerinden Mustafa Sevinç’in okuduğu türkülerle büyük renk kattığı buluşmanın geleneksel hale getirilmesi için ilke kararı da alındı. Buluşmadan bir yıl sonraki haziranda buluşmak üzere mutluluk içinde ayrılan herkes, yoğun emek harcayan Hamit Verim’e özel olarak teşekkür etti.