Alınan bilgiye göre, Kdz.Ereğli'ye bağlı Şamlar Köyü'nde ormanlık alana terk edilen katırın köy meydanında yaralı olarak dolaştığı ihbarının Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Zonguldak İl Müdürlüğü'ne bildirilmesinin ardından çalışma başlatıldı.

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün de desteklediği çalışmalarda köy içerisinde dolaşan katırı bulabilmek için 8 kişilik ekip bölgede sağanak yağışa rağmen yaklaşık 45 dakika arama yaptı.

Esentepe mevkisindeki tarlada bitkin halde bulunan katırı yakalamak için ekipler saman ve arpa vererek hayvana yaklaşmaya çalıştı.

Bir kaba doldurulan saman ve arpaları yediği sırada iple yakalanan katırın, yularının kafasına dolanması nedeniyle yaralandığı tespit edildi.

Ekiplerin kafasından yuları çıkarmasının ardından yaralı bölgelere Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce pansuman yapıldı, antibiyotik ve güçlendirici iğne vuruldu.

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Erdal Terzi, yaptığı açıklamasında, dolanan yular nedeniyle kafasında çeşitli yaralar oluşan katırı 8 kişilik bir ekiple bulabildiklerini belirterek, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Zonguldak İl Müdürlüğü ile birlikte sağanak yağışa rağmen katırı tarlada bulduk. Yularının dolanması ve sıkması nedeniyle kafa bölgesinde yaralar oluşmuş ve yemek yiyemediği için de bitkin düşmüş. Yuları çıkardık, pansumanını yaptık daha sonra antibiyotik ile güçlendirici iğne vurduk" dedi.

Tedavilerinin ardından karnı doyurulan katır, köy meydanındaki boş bir binanın girişine bağlandı.

DKMP Zonguldak İl Müdürlüğü ekipleri, köy muhtarı ve köy halkının da yardımı ile katırın sahibini bulmak için çalışma başlattı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)