Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 4,5 milyon üyeleriyle darbeye karşı durduklarını, demokrasiye sahip çıktıklarını bildirerek, “Darbe girişimi, ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir; ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir” dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, her türlü darbe girişiminin, ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak anlamına geldiğini belirtti.

Bayraktar, şöyle devam etti:

“Bu dönem, çiftçimizin tarlada hasat heyecanı yaşadığı bir dönem… Hasat aynı zamanda üreticimizin ve insanlarımızın ekmeği, ülkemizin gıda güvencesi demektir. Dün de ülkemizin en önemli hububat ambarlarından Polatlı’da hasat törenine katıldık. Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, elbirliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde, dün gece darbe girişimi haberleriyle karşılaştık.

Başından itibaren, 4,5 milyon üyemizle darbeye karşı durduk, demokrasiye sahip çıktık. Zira her türlü darbe girişimi, ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir.”

Dünyanın ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde olduğuna dikkati çeken Bayraktar, “Dünyadaki bu ekonomik krizden her kesim etkileniyor. Çiftçilerimiz bir yandan da doğal afetlerden etkileniyor. Bu ortamda güçlü bir siyasi istikrar gerekiyorken, ülkemizde demokrasiyi geliştirmeye, ileri demokrasiyi kurmaya çalışıyorken, demokrasiyi sekteye uğratacak bu tür darbe girişimleri bu ülkeye yapılabilecek en büyük ihanettir” değerlendirmesinde bulundu.

Ekonominin demokrasiyle geliştirilebileceğini de belirten TZOB Genel Başkanı, “Bu bakımdan temsilcisi olduğumuz 4,5 milyon çiftçimizle birlikte demokrasinin, millet iradesinin önündeki her türlü engelle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir azim ve kararlılıkla durmaya devam edeceğiz” dedi.