200 Bin nüfuslu Ereğli ve bölgelerine 46 personeli ile hizmet eden Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 2009 yılı içerisinde toplam 277 yangına müdahale etti.

YANGIN NEDENLERİ: 58 Yangın sigara ve kibritten, 40 yangın elektrikten, 36 yangın bacadan, 10 yangın LPG ve doğalgazdan, 11 yangın temizlik amaçlı yakılan ateşten, 4 yangın çocukların yakıcı maddeler ile oynamasından kaynaklanır.

BİLGİLENDİRİYOR: Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri 2009 yılı içerisinde 71 orman, 17 işyeri, 13 çatı, 10 baca, 3 samanlık ve 5 baraka olmak üzere 277 yangına müdahale etti. Ayrıca ilçe merkezinde eğitici seminerler düzenlenerek vatandaş bilgilendirildi.

HEDEFLER: İlçemizde ve çevresindeki yangın, kaza, doğal afetlerde halkın can ve mal kayıplarını en aza indirmek için ilçemizdeki okullarda kamu kurum ve kuruluşlarında uygulayıcı eğitimler vermek. Kuruluşlar ile ortak tatbikatların sayısını artırmak. Halkımızı bilgilendirmek amacıyla 3 bin adet yangın önleyici tedbirleri anlatan broşürler dağıtmak.

Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün çalışmaları ve yapmayı planladığı çalışmalar detayları ile açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Ereğli Belediyesi'nin birimleri ile Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediği hesap verme toplantısında açıklanan çalışmaları kamuoyuna aktarmaya devam ediyoruz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki 46 personel ile yoğun bir çalışma içerisinde bölge halkına en iyisini verebilmenin çabası içerisinde. Yapılan ve yapılması planlanan hedefler şu şekilde açıklandı.

ARAÇ KAPASİTESİ
Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün yangın, kaza, arama kurtarma ve doğal afetlerde halkın can ve mal kaybını önlemek için 24 saat kesintisiz hizmet vermekte olduğu belirtilirken, 1 adet 27 metre otomatik merdivenli araç, 1 adet tam teşekküllü kurtarma aracı, 2 adet 4*4 arazöz, 1 adet yangın arazözü, 1 adet 15 ton kapasiteli su ikmal tankeri, ekip ve personel ile ilçe genelinde, komşu belde ve köylerde dahil olmak üzere yaklaşık 200 bin nüfuslu bir bölgeye hizmet veriyor.

YANGINLAR
2009 Yılı içerisinde 66 ev yangınına Ereğli Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından müdahale edildi. 2009 yılı içerisinde 71 orman yangınına müdahale edildi. 2009 yılı içerisinde 17 işyeri yangınına müdahale edildi. 2009 yılı içerisinde 13 çatı 10 da baca, 3 samanlık, 5 baraka olmak üzere toplam 277 yangına Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki ekipler müdahale etti.

YANGINLARIN ÇIKIŞ NEDENİ
58 Yangın sigara ve kibritden, 40 yangın elektrikden, 36 yangın bacadan, 10 yangın LPG ve doğalgazdan, 11 yangın temizlik amaçlı yakılan ateşten, 4 yangın çocukların yakıcı maddeler ile oynamasından ve diğerleridir.

71 İŞYERİ YANGINI
2009 Yılı içerisinde ilçe genelinde meydana gelen 40 trafik kazasına ve 20 araç yangına da ekipler tarafından müdahale edildi. Yine 2009 yılı içerisinde 71 adet işyeri, fabrika, tesis, depo gibi yerlere yangın güvenlik tedbirleri ile ilgili işyeri kontrol raporu verildi. Yine 2009 yılı içerisinde okullar ve kamu kurumları ile 9 adet geniş çaplı bilgilendirme tatbikatı gerçekleştirilmiştir. 2009 Yılı içerisinde halkı bilinçlendirmek yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek adına yangına karşı alınması gereken önlemlerin bulunduğu 2 bin 500 adet broşür dağıtımı yapıldı. Yine okul ve hastane gibi kuruluşlarda çeşitli eğitimler verildi.
İlçemiz sınırları içerisinde meydana gelebilecek yangınlarda ve doğal afetlerde ilçemizdeki Ereğli Bölge Komutanlığı, Kdz.Ereğli Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları kurumlarında bulunan itfaiye teşkilatları ile karşılıklı yardımlaşma ve işbirliği içerisinde çalışılması için yardımlaşma protokolü imzalanmıştır.

2010 YILI HEDEFLERİ
Şehrimizin konumundan dolayı ulaşımın kolaylıkla sağlanması ve yangınlara acilen müdahale edilmesi için 2 adet itfaiye merkezi yapılması planlanmış olup, itfaiye merkezi Kışla Mahallesi küçük sanayi önündeki kamyon garajında planlanmıştır.
İtfaiye merkezide Kırmacı Mahallesi Kırmacı girişinde bulunan terfi istasyon merkezi yanında planlanmıştır. Her iki itfaiye merkezinin imar planlarında yeterli ayrılmış olup projeleri yapılarak 2010 yılı içerisinde yapımına başlanacaktır.

EĞİTİMLER VERMEK
İlçemizde ve çevresindeki yangın, kaza, doğal afetlerde halkın can ve mal kayıplarını en aza indirmek için ilçemizdeki okullarda kamu kurum ve kuruluşlarında uygulayıcı eğitimler vermek. Kuruluşlar ile ortak tatbikatların sayısını artırmak. Halkımızı bilgilendirmek amacıyla 3 bin adet yangın önleyici tedbirleri anlatan broşürler dağıtmak. Gönüllü itfaiyeciliği teşvik etmek amacıyla çalışmaları devam ettirmek ve geliştirmek.