Hema Endüstri A.Ş. tarafından yapılan yatırımlarını yerinde incelemek üzere Bartın'ın Amasra ilçesine giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in yolu, çevreciler tarafından kesildi. Bakan Yıldız, "Şimdi 8 bin 484 kilometre kıyısı olan bir ülkedeyiz. Üç tarafı denizlerle çevrili olan bir memleketimiz var. Biz de 46 tane termik santral yapmayı düşünüyoruz" dedi. 

Amasra ilçesinde bazı çevreciler, iki bakanın araçlarının önüne çıkıp, bakanların konvoyunu durdurdu. Araçlarından inen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, çevrecileri dinledi. Çevreciler, "Plan hükümlerinde orada mümkün olmaması gibi bir durum var. Biz bununu izliyoruz, takip ediyoruz. Bartın, Karabük, Zonguldak Çevre Düzeni Planında bundan sonra yapılacak sürecin işlememesi için bakanlığın bize yazdığı yazılara da dayanarak ilk dosyayı
reddetmesine göre dosyalar hazırladık, cevaplar verdik. Format verilmemesi durumunu orada Genel Müdür dillendirdi. Üstelik o toplantının katılanları seçeceği bir kurul, komite seçecekti. 'Format verilmeyeceği' ifadesiyle o bile seçilmedi. Sonra buna ilişkin Tarla ağzı, Gömü köyü yolunun altından, yada üstünden kömürün yolun altından, yada üstünden veya tarla ağzında gömü niye olmuyorsa, başka yerlerde olamaz. Bu güzellik bozulmasın" dedi.
Çevrecileri dinleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin her yerinin aynı güzellikte olduğunu, ancak enerji için termik santrallerin şart olduğunu belirtti. Bakan Yıldız, "Öncelikle yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim. Çevre düzeni vatan hassasiyeti şöyle bir soru aklıma geliyor. Burası çok güzel bir yer. Türkiye'nin güzel olmayan bir yerini gördünüz mü? Hepsi ayrı bir güzellikte. Şimdi 8 bin 484 kilometre kıyısı olan bir ülkedeyiz. Üç tarafı denizlerle çevrili olan bir memleketimiz var. Biz de 46 tane termik santral yapmayı düşünüyoruz. Bu santraller 3'er, 4'er kilometre yer kaplıyor. Geriye kalıyor 8 bin 200 kilometre. Şimdi biz çevre şartlarını, ekonomik dengeleri bertaraf ederek bu çalışmaları yapmayız. Bu ülkenin yeşili nasıl zenginlikse, kömürü de aynı zenginliktedir. Her türlü güzelliği aynı şekilde görüp optimum çözüm bulmamız gerek. Çevre bakanlığımızla aynı koordinatta çalışıyoruz. Termik santralimizi Türkiye'ye kazandıracağız. Aynı zamanda yeşilimizi
kaybetmeyeceğiz. Ortak bir yer var. Türkiye'de olduğu gibi ilk kez Amerika'yı biz keşfetmeyeceğiz. Bu çözümleri ilk defa almış olmayacağız" diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son olarak yöre halkının da hassasiyetini dikkate alarak, işlerini yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.