Kdz.Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, siyasetçi ve ilçe yöneticilerini sert bir dille eleştirdi.

 

3 BİN ÇALIŞAN HEDEFİ: Biz göreve gelinceye kadar OSB’de bir sonuç alınmamıştı, atıl vaziyette bırakılmıştı. 2015 Yılı Organize Sanayi Bölgesi yılımız olacaktır. Biz 460 işçi ile almıştık OSB’yi şuan bin 260 civarında işçi çalışıyor 2015 yılında bu 3 bin civarında bir hedefimiz var. Bunlar ulaşılamayacak bir rakam değildir.

 

SOKAK KORSANLARI: Ekmek mücadelesine önem vermeliyiz, sokak platformlarına, sokak korsanlarına değil. Bu işler görev alan insan çıkabilir bunlar bizi ilgilendirmez, bizim içimizden de çıkan insanlar yapabiliyor bunlar sokak korsanlarından başka bir şey değildir.

 

48 SAATTE DEĞİŞİR: Ereğli’yi bitirmişler Erdemir’in özelleşmesinin ardından Kdz.Ereğli’de bambaşka bir dünya yaratılmış, muazzam bir gerileme var bunları kabul ediyoruz. Kabullenip de akşama kadar vah vah ağlamak mı iyi yoksa çalışmak mı iyi. Kendimizi kurtarmak için bir tek çalışmalıyız. Bu da hedef ve stratejilerden geçer. 48 saatte Ereğli’nin dünyasını değiştirecek formül var.

 

AYLARDIR BİLGİ VERİLMİYOR: Yeter artık Kdz.Ereğli’de kandırmaca aldatmaca. Yüz kelimeden 99’u yalan. Var mı arkadaş her ay bir toplantı yapan kurum? Burası merkezdir ekonomik strateji merkezidir. Bu kurumları getirin burada ortak hareket etsin 48 saatte Ereğli bambaşka bir yöne gider. Sen aylar geçmiş bilgi vermiyorsun aylar geçmiş bir hedefin yok, hedefsiz insan olur mu? Hedefi olmayan bir kurum olur mu?

 

O KOLTUKLARDA UCUZ OTURULMAZ: Öyle ucuz koltuklarda oturulmaz, o koltuklarda öyle ucuz oturulmaz. O koltuk insanın gece gündüz zorlaması lazım ama tabi vicdan merhamet varsa. İnsanlığı öne çıkartalım eğer ben insanım diyorsanız çözüm bekleyen sorunlardır acilen çözülmesi lazım”

 

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, TSO hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çıkan torba yasanın borcu olan TSO üyelerinin geçmişe dönük borçlarını sildiğini belirterek sözlerine başlayan Tetiker, “2014 yılından öncesinde hangi sektörlerde ne üyemiz var ise onların cezalarına af geldi, tüm üyelerimizi odaya bekliyoruz” dedi.

 

KÖRFEZ TİCARET ODASI İLE PROTOKOL

Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye Odalar Borsalar Birliğince yürütülen akreditasyon çalışmalarına ilişkin eğitim verildiğini ve 363 oda arasında ilk 150’ye girmek istediklerini belirten Tetiker, “Odamız akreditasyon çalışmalarımız devam ediyor. 3 Kasım’da Körfez Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeşlik protokol imzalanacaktır. Kardeş TSO ile ilgili yurt içi ve yurt dışından çalışmalarımız devam ediyor. Akreditasyon sürecimizde eğitimlerimiz sürüyor. Odamızın en önemli çalışmalarından biri akreditasyon çalışmasıdır. Bizlerin ve personelimizin akredite olması daha maksimum kaliteyi yakalaması, hizmet vermesi bunları verirken de nelere dikkat etmek gerekir hem üye hem meclisimiz ile ilgilidir. Bunların en önemli parçalarından biri de dış ticaret ve finansman konularıdır. Buna benzer birçok konuda Eğitim Fakültesi Dekanımızdan destek aldık. Akreditasyon sistemi bitince 363 oda içerisinde 150 odanın içerisine gireceğiz. Akredite olmuş yüksek kalitede hizmet verebilen üyeler olabileceğiz. Avantaj olarak bundan sonra tüm Odalar Borsalar Birliği’nde çalışmalar olduğunda ithalat ve finansman ile doğrudan ilgili konularda aydınlatma açısından, gelecek olan kendi üyelerimiz el ilgili çalışmalar devam eder. Aralık ayı sonunda akreditasyon sonu itibariyle sonuçlanmış olacak” ifadelerine yer verdi.

 

“OSB ATIL VAZİYETTE İDİ”

Göreve geldikleri 16 aylık süre içerisinde 4 hedef doğrultusunda çalışma yürüttüklerini yineleyen Başkan Tetiker, Organize Sanayi Bölgesi’nde 4 bin kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Tetiker konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “TSO seçimlerinden sonra Haziran ayı itibariyle 16 aylık bir süreç içerisi geçirdik. Bu süreç içerisinde 4 ana hedefimiz vardı bunlardan bir tanesi Organize Sanayi Bölgesi’nden sonuç almaktı. Biz göreve gelinceye kadar OSB’de bir sonuç alınmamıştı, atıl vaziyette bırakılmıştı. Bunu kesinlikle Erdemir’in özelleşmesinden sonra çektiğimiz sıkıntılar ve geldiğimiz noktada alternatif olarak görülmekteydi. Hedeflerimizden bir tanesi OSB’de iyileştirme ve canlanma çalışmaları yüzde 95 gibi bir sonuç aldık, bu bizi mutlu etmektedir.

 

17 YATIRIMCIDAN YERLER GERİ ALINDI

OSB’de yatırım şartlarını yerini getirmemiş 17 yatırımcıyı çıkarttık onların yerine gerçekten yatırım yapacak firmaları aldık. Çoğunluğu bizim kendi üyelerimizden. 2015 Yılı Organize Sanayi Bölgesi yılımız olacaktır. Biz 460 işçi ile almıştık OSB’yi şuan bin 260 civarında işçi çalışıyor 2015 yılında bu 3 bin civarında bir hedefimiz var. Bunlar ulaşılamayacak bir rakam değildir. Yatırımcılar kaç işçi çalıştıracağına dönük formlar var bunlardan aldığımız rakamlar doğrultusunda bu açıklamayı yapıyoruz. Karadeniz Ereğli OSB’de sorunun çözümünün en büyük delili de budur. OSB’deki çevre düzenlemesinin ardından metre kare birim değer artışından sonra fabrikaların değeri 3 ise 10 trilyona çıkar. Bu arkadaşlarımızın hepsi bundan sonra daha fazla büyüyebilme imkanı sağlayacaktır. Yatırımcının bu şekilde yolunu açmaya çalışıyoruz. Üyelerimizden OSB’ye bir meslek lisesi kazandırılması yönünde talep var. Bu talep karşılanması durumunda ara eleman eksikliğinin de önüne geçilebilmiş olacaktır.

 

ÖĞRENCİ SAYISININ ARTTIRILMASI

4 hedefimizden bir tane öğrenci sayısının da arttırılmasıdır. Bin 700 civarında olan öğrenci sayısı şimdi 4 binlere kadar getirilmiş. Benim söylediğimiz rakamların sağlamasını yapmak için gidip öğrenebilirsiniz. Biz taahhütlerimizi yerine getirdik, öğrenci sayısının artması küçük esnafımızın için önemlidir. Öğrenci gelip 1 çorap alsa 5 bin öğrencide 5 bin çorap yapar. Çalışmalarımız yine bu doğrultuda devam ediyor. Ereğli Devlet Hastanesi’nin eski yerinin fakülte olması gerekir. Karadeniz Ereğli TSO, ekonomik gücün arttırılmasına yönelik bir kurumdur biz ne bir belediye ne de bir siyasiyiz. Buraya ne kadar önem verirseniz aynı şekilde eş değerli olarak tüccar sanayici esnaf kim varsa ki bizim her zaman söylediğimiz gelecekteki çocuklarımız rahat eder.

 

SOKAK KORSANLARI VURGUSU

Ekmek mücadelesine önem vermeliyiz, sokak platformlarına, sokak korsanlarına değil. Bu işler görev alan insan çıkabilir bunlar bizi ilgilendirmez, bizim içimizden de çıkan insanlar yapabiliyor bunlar sokak korsanlarından başka bir şey değildir. Bilgi belge ne varsa çıkıp ortaya koysunlar desek böyle bir şey yok tamamen korsan bildiri gösteri, kendini tatmin ve şahsi çıkarlarına yönelik çalışmalar. Ereğli TSO böyle değil biz geleceğe yönelik çalışmaları anlatıyoruz.

 

“EREĞLİ’Yİ BİTİRMİŞLER”

Ereğli’yi bitirmişler Erdemir’in özelleşmesinin ardından Kdz.Ereğli’de bambaşka bir dünya yaratılmış, muazzam bir gerileme var bunları kabul ediyoruz. Kabullenip de akşama kadar vah vah ağlamak mı iyi yoksa çalışmak mı iyi. Kendimizi kurtarmak için bir tek çalışmalıyız. Bu da hedef ve stratejilerden geçer. 48 saatte Ereğli’nin dünyasını değiştirecek formül var. Ereğli’nin hiçbir şeye ihtiyacı var. 48 Saatte kendi dinamiklerimizi harekete geçirelim, bunlar da basit işler. Bütün bunların hepsi hazır önümüzde tepside duruyor, elimize çatal verilmek istendiğinde engelleniyor elimizi uzatsak o sofranın içerisine sokmamak için engeller var bu kadar basit. Sofra bizim önümüzdedir, kalkmış değil ama ne yazık ki o sofraya yaklaştırılmıyor yine kendi içimizden bizleri kahreden kendi içimizden olmaları. Bizim siyasilerimiz yerel seçilmiş insanlarımız bizleri Kdz.Ereğli’de engelleyen insanlar. Biz sabaha kadar çalışalım akşama kadar uğraşalım 2-3 adam gelip sırf bu şahsi komplekslerinden kaprislerinden, insana kapris ve kompleks yakışmaz. Bizde ne yazık ki patinaj kumun içerisine saplanmışız, allah’ın izni ile biz bunların hepsini yenmekte kararlıyız. Ne oluyor burada zaman kaybı var.

 

“HEDEFİN YOK, HEDEFSİZ İNSAN OLUR MU?”

Bir kere daha söyleyelim, kendisini bir yerlerde gören insanlar var tamam haklıdır, sabaha kadar kendisini en yüksek yerlerde görsün ama bizim önümüze bir sonuç gelsin, yeter artık Kdz.Ereğli’de kandırmaca aldatmaca. Yüz kelimeden 99’u yalan. Var mı arkadaş her ay bir toplantı yapan kurum? Burası merkezdir ekonomik strateji merkezidir. Bu kurumları getirin burada ortak hareket etsin 48 saatte Ereğli bambaşka bir yöne gider. Sen aylar geçmiş bilgi vermiyorsun aylar geçmiş bir hedefin yok, hedefsiz insan olur mu? Hedefi olmayan bir kurum olur mu? Stratejisi olmayan bir kurum olur mu? Bu nasıl olur, nereye götürür? Seçtiğim insanın hedefini anlamak istiyorum, geleceğimi görmek istiyorum. Nerde bir hedef, strateji, plan proje yok. Ereğli’de bunlar sadece zaman kaybına götürmektedir bunlar da enerjimizi yok etmektedir.

 

ERDEMİR İLE OLAN SÜREÇ

Erdemir ile olan ilişkilerimizde sıkıntılarımız devam etmektedir. Erdemir yetkilileri ile yaptığımız son mutabakatlara uyulmasını bekliyoruz. Coşkun Ulusoy ile de görüştük, ikili mutabakat vardı, Ali Pandır ile görüştük bir mutabakat vardı bunlardan en önemlisi bir heyet kuralım, siz de bizde bu heyeti oluşturalım, bu heyet çalışmaları bitirsin, anlaşamadıkları noktalarda biz devreye girelim. Çözülmeyen konularda sonuca çıkalım. İdare Meclisi Başkanı bizden randevu talep etmiştir gününü verdik, bu randevunun oluşmamasının nedeni açık söylüyorum bizim yerel siyasetçilerimizin bu memlekete yapmış oldukları kötülükten kaynaklanmaktadır tamamı.

 

“İHANET ŞEBEKELERİ VAR”

Ayrı ayrı ihanet şebekeleri var, bu ihanet şebekelerini deşifre etmeme gerek yok, deşifre ettiğim zaman o Adliye’de asansör yok devamlı merdivenlerden çıkıyorum ayaklarım sıkıntı yaratıyor. Bana bu sıkıntıyı vermeyin, bu ihanet şebekelerini deşifre etmek gazetecilerin görevi. Ereğli’ye bu kötülük yakışmıyor, yapmasınlar, bunlar kendi şahsi zayıflığı, kompleksidir. Bunlara gerek yok ben erkeğim delikanlıyım diyorsa kompleks yakışmaz adamlık yakışır. Adam olamıyorsanız o makamları terk edin adam olanlar gelsin”

 

"O KOLTUKLARDA ÖYLE UCUZ OTURULMAZ"

Tetiker ayrıca Gülüç Köprüsü ile Kepez arasındaki yol çalışmaları nedeniyle yol güzergahında kalan işyerlerinin önlerinin kapatıldığını belirterek, “Bunların ortadan kalkması gerekir, işyerlerinin önlerine araç ile giriş yoktur. Önlerine girebilecek araçta yok. Esnaf İstanbul’dan mal almış ambar malını getirmiş, malını indirecek mal dükkana giremiyor, yanaşacak yer yok. Bunların hepsi haksızlıktır, bunların ortadan kalkması için acil ve acil belediyenin müdahale etmesi lazım. Öyle ucuz koltuklarda oturulmaz, o koltuklarda öyle ucuz oturulmaz. O koltuk insanın gece gündüz zorlaması lazım ama tabi vicdan merhamet varsa. İnsanlığı öne çıkartalım eğer ben insanım diyorsanız çözüm bekleyen sorunlardır acilen çözülmesi lazım”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)