Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut'un babası Necati Korkut, "Oğlumla en son dün akşam telefonda sohbet ettik." dedi.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan baba Necati Korkut, Devlet Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun, vatani görevinin ardından 5 ay önce uzman çavuş olarak Hakkari'de göreve başladığını belirtti.

"Oğlumun uzman çavuşluk sınavına girmesine biraz karşı çıkmıştım. Daha sonra onu kendine bıraktım." diyen Korkut, "Devrek'e 2 ay önce izne gelmişti. En son dün akşam telefonda görüştük ve sohbet ettik. Göreviyle ilgili bazı zamanlar bahsediyordu ama fazla konuşmuyordu." ifadelerini kullandı.



Bu arada, haberi alınca fenalaşan şehidin annesi Neriman Korkut'un, Devrek Devlet Hastanesinde tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Şehidin naaşının, Devrek'te yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Yılanlıcakuz köyünde defnedileceği öğrenildi.



Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.