Karadeniz Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Serkan Aslan, Kurban Bayramı'nda ilçe genelinde 3 bin büyükbaş 2 bin de küçükbaş olmak üzere toplam 5 bin hayvanın kesildiğini bildirdi.

Aslan, yaptığı açıklamada, hayvan alım satımının yoğun olarak geçtiği Kurban Bayramında ilçe genelinde herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün belirlediği rakamlara göre 3 bin büyükbaş, 2 bin küçükbaş olmak üzere toplam 5 bin hayvanın kesildiğini belirten Aslan, “Üzücü bir olay ile de karşılaşılması bizleri mutlu etti” dedi.

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak da Kurban Bayramı nedeniyle ilçe genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, belediye mezbahane ile Kepez’de oluşturulan kurban kesim yerlerinde 75 büyükbaş, 1 küçükbaş olmak üzere toplam 76 hayvanın veteriner hekim kontrolünde hijyenik şartlarda kesiminin yapılarak hak sahiplerine teslim edildiğini kaydetti.

Komisyon kurban kesim ücreti olarak vatandaşlardan makbuz karşılığı büyükbaş hayvanlardan 220, küçükbaş hayvanlardan da 60 TL ücret alınacağını açıklamıştı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)