Karadeniz Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, ilçe genelindeki tüm camilerde 405 öğretici tarafından yaklaşık 5 bin öğrenciye yaz Kur’an kursu öğretilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Müftülükten yapılan yazılı açıklamada, 22 Haziran'da başlayan, 21 Ağustos'ta sona erecek yaz Kur'an kurslarının yoğun ilgi ile başladığı belirtildi.

Yaz tatili boyunca Kur’an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kurslarına katılım için yaş sınırı bulunmadığı belirtilen yazılı açıklama şu şekilde:

“Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim görebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen ‘Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları’ndaki şartları taşıyan kurslarda, ayrıca yaz döneminde 4-6 yaş sınıfları açılabilecek. Bu sınıflarda söz konusu uygulama esaslarındaki şartları taşıyan öğreticiler görev yapacak. Öğrencilere özel hazırlanan kitaplar da ücretsiz olarak dağıtımı sağlanacaktır. Kurslarda, eğitim ve öğretim etkinlik ve verimliliğini artırmak için çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Eğitim-öğretim süresince, "Her Hafta Bir Ayet, Her Hafta Bir Hadis, Her Hafta Bir İlahi" belirlenerek öğrencilerin o hafta içerisinde bunları öğrenmeleri sağlanacak. Diğer taraftan "Veli-Öğrenci-Kur'an Kursu Öğreticisi" buluşmalarıyla ailelerin eğitim sürecine dahil olması sağlanacak. "Kur'an'ın Anlam Dünyası ile Buluşalım" hedefiyle haftanın bir gününde, Kur'an-ı Kerim'den belirlenen bölümlerin Türkçe meali anlatılarak, Kur'an'ın hem okunmasına hem de anlaşılmasına katkıda bulunulacak”

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)