Alaplı'de, evini terk edip giden bir anne 5 çocuğunu yalnız bıraktı. İstanbul'daki işini bırakmak zorunda kalıp çocuklarının yanına dönen baba Ünal Tutuş da, yaşları küçük olan çocuklarının karnını çalışamadığı için doyuramadığını ve onları yetiştirme yurduna vermek için müracaatta bulunduğunu söyledi. Basında çıkan haberler üzerine Tutuş ailesinin yaşadığı eve gelen Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, kendilerine 3 ay yetecek miktarda kumanya verdi.
Yeniköy'de yaşayan 5 çocuk annesi Havva Tutuş, yaklaşık 6 ay önce 5 çocuğunu evde bırakarak ortadan kayboldu. Köy Muhtarı Ahmet Kandemir, 5 çocuğa sahip çıkarak babaları Ünal Tutuş'a durumu bildirdi. İstanbul'da bir inşaat firmasında çalışan Ünal Tutuş da işini bırakarak köye, çocuklarının yanına döndü. Eşinden haber alamayınca güvenlik güçlerine haber veren Tutuş, kendilerine eşinin Antalya'da olduğu haberi geldiğini ifade etti. En küçüğü 3, en büyüğü 11 yaşında olmak üzere 5
çocuğuna çalışamadığı için bakmakta zorluk çeken Tutuş, çareyi çocuklarını yetiştirme yurduna vermekte buldu. Tutuş, yaşları küçük olan çocuklarına iyi bakamadığını belirterek, onların geleceğini düşünüp devlete müracaat ettiğini söyledi.
İÇİM KAN AĞLIYOR AMA ÇARESİZİM
Tutuş ailesinin durumunu basından öğrenen Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ile beraberindeki işadamları kendilerine 3 ay yetecek miktarda gıda yardımında bulundular. 
Duygusal anların yaşandığı yardım sırasında konuşan baba Tutuş, sözlerine şöyle devam etti: "Öncelikle bize yardım eden Hasan Erdoğan ve işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Eşim bundan 6 ay önce evi terk etmiş. Bana haber geldi. İstanbul'da çalışıyordum, çelik konstrüksiyon çatı işleri yapıyordum. Bana böyle bir haber gelince işimi gücümü bırakıp köye dönmek zorunda kaldım. Eşimin gerçekten evi terk ettiğini öğrendim. Bu duruma inanamadım. Çünkü 5 çocuğunu bırakıp gitmesine bir anlam veremedim. Eşimin
kaybolduğuna yönelik savcılığa başvurdum. Daha sonra Antalya'da olduğunu öğrendik. Kendisi muhtarımızı aramış 'Eşim beni affderse eve dönerim' demiş. Ama ben kendisini kesinlikle istemiyorum."
Şu an işsiz olduğunu ve iş bulup çalışmak istediğini anlatan Tutuş, şöyle konuştu: "Bahçe işleri yapmak istiyorum. 5 çocuğumu yalnız bırakamadığımdan ne tarlaya ne  bağ bahçeme gidebiliyorum. Çocuklarımın 5'ini de devletimizin yetiştirme yurduna teslim etmek için gerekli girişimleri yaptık. Kısa zamanda inşallah çocuklarıma devletimiz sahip çıkacak. Açız, başka çarem yok. İçerim kan ağlıyor, ciğerlerim sökülüyor ama yapacak bir şeyim yok. Çocuklarımın geleceği önemli."
YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ 
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan da, "Dernek olarak Ereğli ve Alaplı ilçeleri ile köylerinde bir hasta, bir fakir varsa biz uyuyamıyoruz. Ayrıca, Ereğli ve Alaplı'da verem taramaları yapıyoruz. Değerli iş adamlarımızla bu fakir ve yoksul vatandaşlarımız arasında bir organizasyon yapıyoruz. Bu konuda Ereğli'deki iş adamlarımızdan destek görüyoruz. Bizim yaşam biçimimiz bu, bu bir gönül ve sevda işidir. Ereğli ve Alaplı'da köylerde gerek verem noktasında gerek yardıma muhtaç aileler noktasında elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz" dedi.
Erdoğan, Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da yaptıkları yardımlara her zaman destek olduklarını söyledi. Tutuş ailesinin durumunu basından öğrendiklerini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ereğli'deki iş adamlarımızla beraber kendilerine 3 ay yetecek miktarda gıda yardımında bulunduk. Ayrıca, Ünal Tutuş kardeşimize iş konusunda yardımcı olacağız. Biz her zaman bu ailemizin yanındayız. Ben, Tutuş ailesine yardımlarından dolayı iş adamlarımız Cengiz Yılmaz, İlhami Yazıcıoğlu, Hüseyin Keleş ve İrfan Yazıcıoğlu'na teşekkür ediyorum."  AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Demirbaş da, bu konuda öncelikle basın mensuplarına, Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ile işadamlarına teşekkür etti. Köy Muhtarı Ahmet Kandemir de, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Demirbaş, Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan olmak üzere işadamlarına teşekkür ettiklerini belirterek, "Biz de memnun olduk. Tutuş ailesi çocukları ile birlikte açlık ve yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veriyordu. Özellikle çocukların durumu bizi çok üzüyordu" diye konuştu.