Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Basın Yayın Sekreteri Baki Çınar ile KESK Zonguldak Şube Başkanları, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ ile görüştü.

Ziyarette GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun da hazır bulundu.

KESK Basın Yayın Sekreteri Baki Çınar; Hükümetin, TBMM’ye yeni bir Torba Yasa tasarısı gönderdiğini belirterek, “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değiştirilmesini öngören yasa tasarısına karşıyız. Komisyonlarda son anda eklenen maddelerle çok daha büyük boyutlu değişiklikler yapılacaktır. 4+4+4 eğitim yasasında da bununla karşılaştık. Meclis’e gelen yasa tasarısı ile Meclis’te kabul edilerek yürürlüğe giren yasa arasında dağlar kadar fark var. Bu nedenle Devlet Memurları Kanunu yasa tasarısına eklenecek maddelerle çok daha olumsuz düzenlemeler yapılabilir.  Bu tasarısıyla iki buçuk milyon kamu emekçisi ve aileleriyle birlikte 10 milyon kişinin geleceklerinin karartılması hedefleniyor” dedi.

 

Çınar, tüm kamu emekçilerinin kendi tercihlerini, iradelerini ortaya koymanın bir aracı olarak 27 Mayıs’ta başlayan ve 31 Mayıs’ta sona erecek olan  bir referandum çalışması yaptıklarını belirterek, “Her şeyden önce kamu emekçilerinin sınırlı iş ve ücret güvencesinin adım adım yıpratıldığı, yok edilmeye çalışıldığı bir süreci yaşıyoruz. Öncesi bir yana, geçtiğimiz 10 yıl içinde çalışma yaşamına yönelik çok sayıda düzenleme yapılmıştır. Bugün TBMM’de olan” hükümet memurluğu” yasa tasarısına karşı, her an bu tasarıya eklenme ihtimali hiç de uzakta olmayan sürgün-rotasyon düzenlemesine, performansa dayalı ücretlendirmeye, disiplin cezalarının değiştirilmesine, iş ve ücret güvencemizin tamamen ortadan kaldırılmasına karşı;  iktidarı uyarmak amacıyla 5 Haziran 2013 Çarşamba günü grev yapacağız.  Desteğinizi bekliyoruz” dedi.

 

ULUDAĞ; MÜCADELENİZDE YANINIZDA OLACAĞIZ

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ ise, “Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, kamu çalışanlarını da taşeron zihniyetiyle yönetmeyi planlayan bu yasa tasarısına karşıyız.

Türkiye’de örgütlü emekçilerin gücünü kırma politikalarının bir devamı olarak gördüğümüz bu yasa tasarısına karşı verdiğiniz mücadelede sizin yanınızda olacağız.

27 Ocak 2013’te taşeron politikalarına karşı düzenlediğimiz EMEĞE SAYGI Mitingimizde nasıl bir araya geldiysek bu mücadelede de birlikte olacağız” dedi.