Bir gecede 2 bin ton hamsinin tutularak Türkiye'nin pek çok yerine sevk edildiği Kdz.Ereğli'de kamyonların oluşturduğu yoğunluğun yanına bir de bazı sürücülerin duyarsızlığı eklenince ilçede trafik akışı kilitleniyor.

 

Kdz.Ereğli ilçe merkezi ve Bozhane başta olmak üzere yüzlerce tır'ın parkları ve bunun yanı sıra bazı sürücülerin duyarsızlığı trafikte ciddi sorunlara neden oluyor. Özellikle bazı sürücülerin sabah saatlerinde sol şeridi kapatıp yavaş seyir etmeleri uzun araç kuyrukları oluşmasına neden olurken, bu durum sürücüler arasında zaman zaman da tartışmalara yol açıyor.

 

OKUL VE İŞE GİDENLER GEÇ KALIYOR

İlçe merkezindeki trafik yoğunluğunun büyük bir nedeni ise sürücülerin 5 metre genişliğindeki yolu ortalayarak seyir etmeleri. Sabah saatlerine işe ve okula yetişmek isteyenler, akşam saatlerinde ise evlerinin yolunu tutan sürücüler kilitlenen trafikte dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Süleymanlar Mahallesi'ndeki Yöresel Evlerin bulunduğu alandan İstanbul yol ayrımı yaklaşık 25 dakika sürüyor.

 

HASTANE YOLU 20 DAKİKA

İlçe merkezinden Ömerli'deki Devlet Hastanesi ise 20 dakikayı buluyor. O bölgede devam eden yol çalışmaları, yine taksi ve halk otobüslerinin keyfi sürüşleri de sac baş yolduruyor.

 

TİCARİ TAKSİLER AYRI BİR SORUN

Bazı genç ticari taksi sürücülerinin ilçe merkezinde oldukça süratli seyir etmeleri, trafiği kendi istedikleri gibi kullanmaları, halk otobüslerinin istedikleri yerde yolcu indirip bindirmeleri, yasak olmasına rağmen İlçe Kaymakamlığının ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün karşısındaki duraklarda dahi havalı korna kullanmaları ilçedeki trafiği tam bir kaosa çeviriyor.