EREĞLİ-DEVREK YOLUNA KARŞI ÇIKTILAR: "Ereğli-Devrek yolunun tamamının sıcak asfalt ihalesine çıkılması hedefleniyor. 2018 Yılında yol tamamlanacak. Bu yol bölgemiz açısından önemsediğimiz bir yol. Bazı lobilere ve yola karşı çıkanlara rağmen yürütülen bir projeydi"

 

5 MİLLETVEKİLİNE ÇAĞRI YAPTI: "Erdemir ile ilgili özellikle şunu ifade etmek istiyorum, 13 yıldır mülakata girmiş kadroyu geçmeye bekleyen tüm işçi kardeşlerimizin kadroya geçmesini talep ediyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız. Zonguldak'ın 5 milletvekilini de bu konuya destek vermeye davet ediyorum"

 

SENDİKAYA MESAJ: "TTK'ya en son 2009 yılında işçi alındı. Yani 8 yıl geçmesine rağmen sürdürülen politika sonuç vermiyorsa insanlar politikalarını gözden geçirmeli. Eğer TTK'nın zararı ve yapılan sübvanse sürekli önümüze geliyor, TTK'ya işçi aldıramıyorsak, çalışan TTK işçilerimizin emekli oluncaya kadar her türlü hakları korunmak suretiyle özel sektör anlamında yatırım yapılmasına olanak sağlanması kanaatindeyim"

 

EREĞLİ İL OLMA DURUMU: "Ankara'daki çalışmalarda hiçbir ilçenin il olması ile ilgili bir çalışmalarının olmadığı bütünşehir ve büyükşehir çalışmalarının da Mart ayına kadar meclis gündemine gelip yasalaşması ön görülüyor. Öngörümü soracak olursak Zonguldak'ın büyükşehir olacağı öngörülüyor"

 

AKÇAKOCA'YA HAVALİMANI: "Düzce merkezde pisti hazır küçük uçakların inebileceği bir yerin genişletme çalışmaları başlatılıyor. Uluslararası, Türkiye içi çalışacak bir havalimanı faaliyete sokuyorlar. Bakanlıktan bizim önerdiğimiz projeye ödenek aktarabilirsek Akçakoca ideal. Havalimanı yapmak değil yaşatmak önemli."


 

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçe gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kdz.Ereğli'nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerini değerlendiren Çakır, eğitimden, Erdemir'deki taşeron işçilere, Ereğli-Devrek karayolunu tamamlatmayan lobiye kadar pek çok konuda önemli ifadelere yer verdi. İlçe Merkezindeki Pastel Cafe'de gerçekleştirilen ve çok sayıda gazetecinin katıldığı basın toplantısında Çakır'ın yaş günü kutlandı, ilçe başkanlığındaki 5. yılı doldurduğu açıklandı. Çakır ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

EREĞLİ'DE ANJİYO DÖNEMİ BAŞLIYOR

Sağlık çalışmalarını tamamladık, sağlıkta özel sektörün yaptığı yatırımlar var. Özel hastanemizin yoğun bakım ve anjiyo servisinin hizmete girecek olması ilçemiz için kazançtır. Bazı illerde olmayan hizmetin ilçemizde olması bizleri son derece memnun etmiştir.

 

EREĞLİ-DEVREK KARAYOLU

Ereğli-Zonguldak, Ereğli-Devrek ve çevre yolu projesi vardı. Ereğli-Devrek karayolu daha önceki milletvekilimiz döneminde başlamıştı. İhalesini tamamladık, çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. 2018 yılı sonu itibariyle Ereğli-Devrek karayolu hizmete girmiş olacak. Ereğli-Çaylıoğlu arasındaki alt yapı yolu bitti, kendi aracımızla gittik. 50'ye yakın iş makinesi ile hizmet devam ediyor. Menfezler, taş duvarlar yapıldı, sadece yolun alt yapısı serilmek suretiyle asfalta hazır hale gelecek. Önümüzdeki aylarda Ereğli-Devrek yolunun tamamının sıcak asfalt ihalesine çıkılması hedefleniyor. Bu bölgemiz açısından önemsediğimiz bir yol. Bazı lobilere ve bu yola karşı çıkanlara rağmen yürütülen bir projeydi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

 

EREĞLİ-ZONGULDAK ARASI 25 DAKİKA

Ereğli-Zonguldak yolu hepimizin yakınen gördüğü yarım saatlik mesafeye düşmüş durumdu, hastane köprülü kavşak Soğanlı mevkisi de tamamlanınca 25 dakikaya düşecek. Bugüne kadar bitirilemez, bitmiyor, Türkiye'nin her yolu bitti bizimkisi tamamlanamadığı şeklinde haklı eleştiriler vardı.

 

EREĞLİ ÇEVRE YOLU PROJESİ

Ereğli'nin trafiği her geçen gün artan araç sayısı ile yoğunlaşıyor. Çevre yolu çalışmamız var, hastanenin köprülü kavşağına bağlanan yol. Yaklaşık 18 kilometre planlanan yol, 9-10 kilometresinin çalışmaları tamamlandı, diğerleri devam ediyor, önümüzdeki yıl ihaleye çıkılmasını planlıyoruz. Hem ihalesi devam ederken hem de yolun başlamasını istiyoruz. Ereğli-Devrek yolunun bitmesi ile trafik daha da yoğunlaşacak.

 

"ERDEMİR, TTK BİZE YETER ANLAYIŞI VARDI"

Üniversite konusu. Geçmişten günümüze herkesin istediği önemli bir projeydi. Öğrenci sayısı 3-4 binlerde kalmaması gerekiyordu. Ereğli'nin şartları iyi olduğu zaman alternatif sektörlere hiç bakılmamış. Ne üniversite ne turizmi ne de farklı bir sektör düşünülmediği için Erdemir, TTK bize yeter anlayışı vardı. Biz milletvekillerimiz ile birlikte eski devlet hastanesinin yerini üniversiteye kazandırdıktan sonra bu işin süratli bir şekilde olmasından yanaydı. Sit alanı çalışması nedeniyle süre uzadı, artık avan projesi tamamlandı.

 

"ASLA KABUL EDEMİYORUZ"

30'a yakın okul yapılmasına rağmen tekli öğretime geçilemeyen okullarımız var. Sayıları azaldı. 2018-2019 döneminde çocuklarımızın tekli bir eğitim görmesini istiyoruz. Biran önce Ereğli'nin tekli eğitime geçmesi lazım. Her yıl 4-5 okul kazandırıyoruz. Köylerimizde prefabrik okullar yapmaya başladık. Merkezde ne var ise kırsaldaki çocuklarımızın da aynı eğitimi almasını istiyoruz. Şunu özellikle söylemek istiyorum kırsalda tek öğretmenli 4 sınıf eğitim görmelerini asla kabul edemiyoruz. Sayıları düşen okulların süratle kapanarak en yakındaki daha donanımlı okullarda eğitim görmelerini istiyoruz. Bu çocuklar bizim, eşit eğitim imkanını sunmalıyız.

 

5 MİLLETVEKİLİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Ereğli'nin olmazsa olmaz en önemli sorunlarından bir tanesi de istihdam. İstihdamın bir ayağı Erdemir, bir ayağı TTK, bir ayağı da özel sektör boyutu. Erdemir ile ilgili özellikle şunu ifade etmek istiyorum, 13 yıldır mülakata girmiş kadroyu geçmeye bekleyen tüm işçi kardeşlerimizin kadroya geçmesini talep ediyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız. Zonguldak'ın 5 milletvekilini de bu konuya destek vermeye davet ediyorum. STK ve yerel yöneticileri de bu kardeşlerimizin bu haklı davalarına sahip çıkmaya çağırıyorum. 13 Yıldır bekletilmek bir aile açısından hoş bir durum değil. Oradaki taşeronların da hayali ileride kadro görmek. Taşeronda çalışanların hepsi Ereğli'nin bir değeridir. Adam alınacaksa, istihdam olacaksa bu arkadaşların kadroya dahil edilmesinden yanayız.

 

"SENDİKA YÖNETİCİLERİMİZ RAHATSIZ OLDU"

Geçtiğimiz günlerde madenci kardeşlerimizin ziyareti ile ilgili yaptığımız bir açıklamadan sendika yöneticilerimiz rahatsız oldu. Farklı bir açıklama yaptılar. Net söylemek istiyorum Zonguldak artık çözüm üreten bir anlayışa gelmek zorundadır. TTK'ya en son 2009 yılında işçi alındı. Yani 8 yıl geçmesine rağmen sürdürülen politika sonuç vermiyorsa insanlar politikalarını gözden geçirmeli. Çözüm odaklı olmak zorunda. Bugün Soma'da 2 bin Ankara'da bine yakın Zonguldak'lı madenci kardeşimiz çalışmaktadır. Eğer TTK'nın zararı ve yapılan sübvanse sürekli önümüze geliyor, TTK'ya işçi aldıramıyorsak çalışan TTK işçilerimizin emekli oluncaya kadar her türlü hakları korunmak suretiyle özel sektör anlamında yatırım yapılmasına olanak sağlanması kanaatindeyim. Eğer böyle giderse zaten TTK'ya biz bu hazine ve maliyeyi ikna edemezsek eğer TTK'ya işçi alamazsak emekli sayılarının devam etmesi sonrası özelleşmeyi konuşmaya bile gerek kalmayacak. Bugünden diyoruz ki izlediğiniz politikalar olumlu sonuç vermiyorsa politikalarınızı gözden geçirin. Bu şehir sadece TTK'ya bağlı bir şehir olamaz. Zonguldak'ta 600 bin insan yaşıyor, 1 milyara yakın TTK'ya yapılan sübvansiyon sürekli önümüze çıkıyor. Birlikte çözüm önerisi sunulması lazım. TTK'nın geçmişten bugüne kadar geldiği nokta tüm halkımız bilmektedir.

 

"ÖNGÖRÜM ZONGULDAK BÜYÜKŞEHİR OLACAK"

Ankara'daki çalışmalarda hiçbir ilçenin il olması ile ilgili bir çalışmalarının olmadığı bütünşehir ve büyükşehir çalışmalarının da Mart ayına kadar meclis gündemine gelip yasalaşması ön görülüyor. Öngörümü soracak olursak Zonguldak'ın büyükşehir olacağı öngörülüyor. Bu büyükşehirde köy statülerinin korunması ve ilçe belediyelerinin ekonomik payların daha yukarılara taşınması var. Önümüzdeki günlerde meclise geldiğinde hep birlikte değerlendireceğiz.

 

"YOĞURT YEME ŞEKLİDİR"

Seçilen belediye başkanımızdır, bu anlamda yetki belediye başkanlığındadır, çalışma şeklini hizmet anlayışını belediye başkanımızın düşüncesidir. Yoğurt yeme şeklidir. Biz Ereğli'ye katkı vermek adına her türlü projeye destek verdik. Bize proje geldiği sürece sonuna kadar takipçisi oluruz. Bugüne kadar Ereğli'de belediyeden en ufak bir talebimiz bile olmamıştır. Başkanımız rahat çalışmasını istedik. Bize gelir derse ki böyle bir proje var Ankara'ya gidilecek, sonuna kadar varız. Bugüne kadar da bir proje gelmedi. Ben 5 senede ilçe başkanlığı yapıyorum, bir tane akrabasını Erdemir'e, bir tanesini belediyeye, A, B,C'ye yönlendirmiş değilim. Ereğli Belediyesi büyük bir belediye.

 

EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANININ İL TOPLANTILARINA KATILMAMASI

Belediye Başkanımızın Anadolu Otel'de biz STK'larla bir araya geldiğimizde dediki, 'Ankara'da bu işin karşılığı olmayacaksa, il olmayacaksa ümit vermeyelim' Kendi düşüncesidir, saygı duyuyorum. 'Olmayacak birşeyde vatandaşlarımızı yola çıkartıp da birşey yaşamayalım' dedi. Bizden randevu talep ettiler bizde CHP ilçe başkanı ile 5 milletvekilinden randevu alıp STK'larla buluşturduk. Biz, bize gelen talepleri yukarılara ilettik.

 

AKÇAKOCA'YA HAVALİMANI ÖNERİSİ

Akçakoca'da olacak bir havalimanın hem Ereğli hem de bölgemize daha iyi hizmet sağlayacağı konusundaki fikrimizi Düzce Valimiz ile paylaştık. Fikir olumlu bulundu, Ulaştırma Bakanlığın'dan görüş alındı, maliyetli proje olacağından halen Düzce merkezde pisti hazır küçük uçakların inebileceği bir yerin genişletme çalışmaları başlatılıyor. Düzce merkeze bir havalimanı, merkez yapıyı genişletmek anlamıyla uluslararası, Türkiye içi çalışacak bir havalimanı faaliyete sokuyorlar. Bakanlıkta tamam bu projeye gerekli ödenek aktarabilirsek Akçakoca ideal. Havalimanı yapmak değil yaşatmak önemli.  

 

"BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ"

Turizm ile ilgili şunu söylemek lazım. Biz bunu söylediğimizde hayal görüyorsunuz diyenler turizmin Ereğli için önemli olduğunu hepimiz görüyoruz. Süreç yeni başladı, turizmi önemsiyoruz. İyi marka bir otelin Ereğli'ye gelmesi önemli. Konaklama önemli. Hükümetin üzerine ne düşüyorsa, hangi bakanlıktan ne alınması gerekiyorsa varız. Bu konuda belediye başkanımızın sonuna kadar yanındayız, ne yapmamız gerekiyorsa da varız.

 

YAPILAN ANKETLER

Ben, tekniği itibariyle Faruk Çaturoğlu ve bizim için yapılan anketin genel merkez tarafından yapılmadığına, genel merkeze de sorduğumuzda da bir olumlu cevap alamadık. Bu anketi hangi arkadaşlar yaptı ise cimri davranmışlar. Genel merkez iki ismi tek ankette sormaz. Belediyeler ile ilgili memnuniyet anketi genel merkezimiz yapıyor"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)