Erdemir'in sponsorluğunda Ereğli ilçe genelinde 5 okula 6 eğitilebilir engelli sınıfı yapılacağını açıklayan Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, projenin Türkiye'de hayata geçirilen örnek proje olduğunu söyledi.

 

 

Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, Türkiye'ye örnek olacak bir proje hayata geçirerek, eğitilebilir engelliler için uygun görülen okullarda özel alt sınıfların yapılacağını açıkladı.

Projeye Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (Erdemir) sponsorluk yapacağını söyleyen Posbıyık, tespit edilen 5 okulda 6 sınıfın eksikliklerinin giderileceğini söyledi.

 

Kadın Meclisi Başkanı Posbıyık, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamasında çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

 

Bu sezon da bizi çok heyecanlandıran bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projemizle de eğitilebilir engelli yavrularımız için uygun görülen okullarda özel alt sınıfların yapılması için çalışmaya karar verdik. Bu projemizdeki en büyük sponsorumuz da Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları oldu. Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Fatih Tar, projemizin sağlıklı biçimde ve amaçlanan hedefte başarıya ulaşabilmesi için bizlere büyük bir destek verdi. Tar'dan aldığımız bu güçle yola çıktık. Hayırsever işadamlarımız, esnaflarımız ve dostlarımızın da katılımlarıyla Göztepe Gazinosu'nda bir gece tertip ettik. Bu gecemize katılan tüm gönül dostlarımız manevi ve maddi destekleriyle gücümüze güç kattılar. Düzenlediğimiz bu yardım gecesinde tahminlerimizin çok çok üstünde bir gelir elde ettik. Projenin başında 3 olarak belirlediğimiz eğitilebilir engelli çocuklarımız için alt sınıf oluşturma amacımız, 6 sınıfa çıktı. Ormanlı İlköğretim Okulu, Güneşli Şehit Madenciler İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu ve İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda bir, Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu'nda da iki olmak üzere toplam altı sınıfın açılacağı okulları tespit ettik. Ekip arkadaşlarımla birlikte bu okulları ziyaret ettiğimizde, eğitim adına ne kadar isabetli bir karar aldığımızı bir kez daha gördük. Okullardaki sınıfların durumları hiç iyi değildi ve yığınla eksikleri vardı. Okullardaki sınıfların fizikî yapılarının kötü olmasının yanı sıra araç-gereç bakımından da eksiklikler göze çarpıyordu. Bazı okullarda yeterli sayıda öğretmen vardı ama yavrularımızın eğitilmelerinde yararlanılması gereken araç-gereç ve altyapı eksikliklerinden dolayı önemli sorunlar yaşanıyordu. Kısacası okullarımız eğitim için uygun değillerdi. İnanılmaz altyapı eksiklikleri vardı. Bu sebeple de temel amacımız hem fizikî anlamda hem de eğitim araç-gereçleri anlamında tüm sınıflarımızı tam donanımlı bir şekilde en kısa zamanda yeniden düzenlemek ve görkemli bir açılışla Millî Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etmek. Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin bu anlamlı projesi sadece Zonguldak'ta değil tüm Türkiye'de hayata geçirilen örnek bir proje olarak konuşulacaktır

 

2009 Yılından bu yana çok sayıda projeye imza attıklarını da açıklayan Posbıyık, 110 üniversite öğrencisine 300'er liralık burs yardımında bulunduk. Ereğli'nin en uzak köylerinde oturan öğrencileri otobüslerle Ereğli'yi gezdirdik. Mübarek Ramazan ayında yardım kolileri ile 3 bin kişiye yardım kolisi dağıttık. 700 Öğrencimize bot, mont, eldiven ve kaşkol yardımında bulunduk. İnsan ve çevre sağlığı konularında proje hazırladık ve Naylon Poşete Hayır kampanyası ile 10 bin adet file ve kese kağıdı dağıttık dedi.

 

Posbıyık ayrıca okullarda incelemelerde bulundu.