Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, 24 Nisan 2013'de, İstanbul MESS binasında gerçekleştirilen 5. oturumda, kalan 11 madde üzerinde görüşüldüğünü söyledi.
Sendika Şube yönetim kurulu üyeleri Soner Uslubaş, Bayram Aldırmaz ve Hakan Eskibina'nın da hazır bulunduğu 5. oturumda, çoğunluğu maddi maddelerden oluşan 11 maddeden 1'i olan ikramiyeler ile ilgili 43. maddede uzlaşma sağlandığını ifade eden Odabaş, Bu toplantıda, geriye kalan 10 madde üzerinde daha anlaşma sağlanamadı. Bunlar arasında en önemlisi sayılan ücret artışları konusunda sendikamızın yüzde 18'lik artış talebine karşılık Erdemir adına MESS yetkilileri ise ilk 6 ay için seyyanen 30 kuruş zam önerdiler. Bu teklifi kabul etmemiz söz konusu olamazdı. Bunun üzerine uyuşmazlık zaptı tutulmasını istedik. İşveren kanadının ise diğer aylar için teklifi olmadı. Bundan sonraki süreç, yasal olarak arabulucu ile devam edecek. Belirlenecek arabulucu, görev kendisine tebliğ edildikten sonra en fazla 15 gün içinde çalışmalarını tamamlayarak, taraflara bildirecek. Arabulucunun önerisinin kabul görmemesi durumunda sendikamız tarafından 60 günlük grev kararı alma süreci başlayacak dedi.
Öte yandan, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Sekreteri Metin Ercan ile Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen'in gruplar halinde sendikaya gelen işçilere, gerçekleştirilen 5. Oturumda yaptıkları görüşmelerle ilgili sendika lokali ve odalarında detaylı bilgi aktardıkları belirtildi.