Zonguldak ve Kozlu’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla kayyum atanan 5 şirketteki 3 yöneticinin yapılanmada aktif rol oynadığından şüpheleniliyor.

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmayı yürüten Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının, 5 şirketle ilgili kayyum atanmasına yönelik talebini reddeden Zonguldak Sulh Ceza Hakimliğinin kararına itiraz etmesi üzerine Bartın Sulh Ceza Hakimliğince soruşturma dosyası incelendi.

Dosya kapsamında, Ş.A, İ.D. ve H.D'nin kayyum atanması talebinin reddine karar verilen şirketlerde ortaklığının bulunduğu, bu kişilerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nda aktif rol oynadıklarına ilişkin tanık beyanlarının olduğu değerlendirildi.

"Örgüt yapılanmasının, bu yapılanmada yer alan kişilerin, örgütün faaliyet tarzının ve eylem kaynaklarının belirlenebilmesi için para hareketlerinin takibinin ve örgüte giden kaynakların denetlenip engellenmesinin de gerektiğini" değerlendiren mahkeme, savcılığın itirazını kabul ederek söz konusu şirketlere 3 kayyumun atanmasını hükmetti.

Dün göreve başlaşan kayyumların, atandıkları kurumların yönetim organının tüm yetkilerine sahip olmalarına karar verildi. 

Zonguldak'ta FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl farklı tarihlerde kent merkezi ile Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirmiş, bazı eğitim kurumları ve şirketlerdeki aramalarda doküman ve bilgisayarlara el konulmuştu. Kent merkezi, Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde 9 Nisan'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 11 şirkete kayyum atanmıştı.





Anadolu Ajansı