Okulların yarı yıl tatiline girmesi nedeniyle çocukların cami ve cami cemaatiyle buluşmasını sağlamak amacıyla Ereğli ilçe genelindeki 23 camide imam hatip ve müezzin kayyımların öncülüğünde, Haydi Çocuklar 5 Vakit Camideyiz projesi uygulamaya konuldu.

 

9 Şubat 2012 tarihinde sona erecek olan proje hakkında bilgi veren Karadeniz Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, çocukların 5 vakit camiye gelmesinin yanında değişik sosyal etkinliklerin yapılacağını ve etkinliklerin sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verileceğini söyledi.

 

MÜFTÜNÜN AÇIKLAMASI

Erkan konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, Camilerin Müslümanların topluca ibadet ettikleri yerlerdir. Cami kelimesi toplayan, toplayıcı anlamına gelmektedir. Adının anlamıyla da uyumlu olarak cami, toplumu birleştiren, tek kubbe altında buluşturan mekândır. Camilerde hep birlikte ibadet edilirken bedenlerle birlikte ruhlar da bir araya gelir, birlik olmayı öğrenir. Namazla manevi bir diriliş ve beraberlik şuuru sağlanır, mümin gönüller miraca yükselir. Camiler Sevgili Peygamberimizin yaşadığı dönemden bugüne kadar İslam tarihi boyunca yediden yetmişe her yaştan kadın ve erkek Müslüman'ın bir araya geldikleri, ibadetin yanı sıra ilim öğrendikleri, toplumun meselelerinin ele alınarak çözüme kavuşturulduğu yerler olmuştur. Bu sebeple bilhassa Peygamberimizin döneminde camilerin sosyal hayatın merkezinde yer almış ve adeta hayatın kalbinin camilerde attığını söyleyebiliriz. Kdz. Ereğli Müftülüğü olarak geleceğimiz olan çocukların namaz kılma alışkanlığı kazanması ve ibadete yönelmelerini teşvik etmek amacıyla yarıyıl tatilinde 23 camimizde Haydi Çocuklar! 5 Vakit Camideyiz sloganıyla çocuklarımızı 5 vakit camiye gelerek camiyle, camiye gelen cemaatimizle bütünleşsinler istedik. Zira saflarımızı birleştirip kenetleştirerek sevgi mekânımız olan camilerimizde birbirimizi daha da sevmeyi öğrenip öğreteceğiz. Din görevlisi arkadaşlarımız cübbeleriyle, sarıklarıyla, hediyeleriyle camilerinde onları karşılayacaklar, onlara mihrabı, minberi, kürsüyü tanıtacaklardır. Aynı zamanda 15 gün boyunca yapılacak sosyal etkinliklerle çocuklarımız tatilde olmanın zevkini hissedeceklerdir dedi.