Zonguldak'ta, 30 Mayıs 2010'da öğrencilerini karşıdan karşıya geçirirken kamyonun altında kalarak ağır yaralanan Özlem Çubukluöz (24), doktorların '5 yıl sonra ayağa kalkarsın' demesine rağmen öğrencilerinin dualarıyla 6 ayda ayağa kalktı.
Konuşma ve yürümesini 2 yılda tamamlayan Özlem öğretmen, Zonguldak merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Karaman Amelebirliği İlköğretim Okulu'nda ücretli öğretmenlik mesleğine devam ediyor.
Özlem Çubukluöz, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nde 4'üncü sınıf öğrencisiyken, özel bir dershanede gönüllü olarak matematik öğretmenliği yapmaya başladı. Çubukluöz, doğum günü olan 30 Mayıs 2010'da öğrencileriyle pikniğe gidecekleri minibüse binmek için Cumhuriyet Caddesi'nde yolun karşısına geçerken, freni boşalan Mustafa Çınar idaresindeki 14 AP 495 plakalı kamyonun altında kaldı. Öğrencilerini kurtarmaya çalışırken kendisi ağır yaralanan Çubukluöz, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 3 haftalık yoğun bakım ardından iyileşti.
Kaza nedeniyle bir süre yürüyemeyen, beyni hasar gören, yüzünün sol tarafı da felç olan ve bu yüzden güçlükle konuşan Özlem Çubukluöz, doktorların, '5 yıl ayağa kalkamazsın' demesine rağmen, öğretmenlik hayaliyle tedavisini aksatmadan sürdürdü. Hastanede gördüğü 4 aylık tedaviyle beynindeki hasarı giderilen ve yürümeye başlayan Çubukluöz, taburcu olduktan sonra yüzüyle ilgili fizik tedavisini sürdürdü. Haftanın 3 günü hastanede fizik tedavi gören Çubukluöz, bir taraftan da üniversite eğitimini sürdürerek, 2010-2011 akademik yılı sonunda mezun oldu.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPIYOR
Fizik tedaviyle konuşma engelini de aşan ve tamamen sağlığına kavuşan Çubukluöz, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı başında Karaman Amelebirliği İlköğretim Okulu'nda ücretli öğretmenlik yapmaya başladı. Öğretmenlik hayalinin kendisini yaşama bağladığını belirten Çubukluöz, ücretli de olsa çok sevdiği mesleğini yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Çubukluöz, Maalesef kötü bir kaza geçirdim. Sağlığımdan çok şey kaybettim ama en azından her şeyini feda edecek kadar fedakar öğretmen oldum. Bana bakanlar, sen hakikaten öğretmen olmalısın diyorlar. Doğum günümde geçirdiğim bir kazaydı. 6 ay aynaya bakamadım. Bir genç kız olarak 6 ay aynaya bakamamak iğrenç bir duygu. Ama doktorlarım sağolsunlar, önce yaşayacaksın, hayata tutunacaksın. imkanı yok 5 sene boyunca ayağa kalkamazsın dediler. Beyin sıvısı burnumdan akıyordu, hayati tehlikem vardı. Onların bana 5 sene dediklerini ben 6 ayda geçirdim. 2 sene içinde de konuşmaya ve ders anlatmaya başladım. Eğer bir şey amaçlıyorsanız yaparsınız. Onlar yataktan kalkamazsın dediler ben kalktım. Ders anlatamazsın, çeneni kullanamazsın dediler, şu an çenem platinlerle dolu ama ders anlatıyorum. Konuşurken bazı kelimeleri yutuyorum. Öğrencilerime 'çocuklar anlayamazsanız tekrar etmemi isteyin diyorum. Ama elimden geldiğince mesleğimi yapıyorum. Amacım çocukları bir yere getirmek, onlara güzel bir şey kazandırmak. Ben bunun için ayaktayım. Herkes, 'aynı şeyleri bir daha yaşasan yine yapar mısın' diyorlar. Cidden yine yaparım.
"ÖĞRENCİLERİMİN DUASIYLA
AYAĞA KALKTIM"
Öğrencilerinin duası ve sevgisiyle ayağa kalktığını ifade eden Çubukluöz, Beni öğrencilerimin duası ve sevgisi kurtardı. Ben yoğun bakımdayken bir sürü mektup aldım. Öğrencilerimin, ailemin desteğiyle ve sevgisiyle ayağa kalktım. dedi.