Çaycuma Ticaret Ve Sanayi Odası Başlanı Rifat Sarsık Ve Genel Sekreter Yardımcısı Recep Acar’ın  12. Dönem Akteditasyon Sertifikasını Alan Odaların Törenine TOBB'nin Davetlisi Olarak Katıldığını Açıkladı.

Konuyla ilgili TSO’dan şu açıklama yapıldı:

Oda ve borsalarda kurumsal kapasitenin artırılması ve üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan "Akreditasyon Sistemi"ne yönelik sertifika töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) gerçekleştirildi.

12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin girişimci tüccar ve sanayiciler olduğunun altını çizerken, yapılan törenle birlikte 26 Oda ve Borsa’nın daha, 5 yıldız kapsamına girmeye hak kazandığını söyledi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında iş ve yatırım ortamını iyileştirmek üzere, hükümetle paylaştıkları birçok konunun hayata geçirildiğine dikkati çekti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında, reel sektörü oda ve borsaların temsil ettiğini ifade etti.

Hizmet ve üretimde belli standartları sağlamanın tarih boyunca uygulandığını belirten Tüfenkci, "Ahilik sistemi bunun en güzel örneklerinden biridir. Ahilikte üretimin her aşaması, belli standartlara, kurallara bağlanmıştı. İşte bu üyelere hizmet veren odalarımızın hizmetinin, belli bir standartta olması bizim için önemlidir. Bunun için harcanan çabayı, inanın sadece bir berat almak için olarak anlamayın." değerlendirmesinde bulundu.

Tören sonunda bir açıklama yapan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başlanı Rifat Sarsık, "12. Dönem Akteditasyon Sertifikasını alan odaların sertifika törenine TOBB'nin davetlisi olarak katıldık.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de 7. Dönemde akredite olarak 5 yıldızlı hizmet kalitesine sahip olduğumuzu kanıtladık. Akredite olan odalarımızı kutluyorum" dedi.