Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, daha önce çay köyüne bağlı olan Mollabey yerleşkesinin resmi olarak köy statüsüne kavuştuğunu söyledi.

 Malğaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçede önemli bir konuma sahip olan Mollabeyin yeni bir statüye kavuşması çok önemli olduğunu söyledi. Mollabey'de altyapı çalışmalarına ağırlık verileceğini ifade eden Malğaç, şöyle dedi;
İlçemiz Çayköy Köyü'nün Düğmeciler ve Karacallı Bağlıları ile Çayköy, Ahiler ve Çiçekli Köyleri'nin Mollabey bağlılarından oluşan yerleşim yerleri ana köylerinden ayrılarak mollabey adıyla bağımsız bir köy haline gelmiştir.
Yerleşim yeri sakinleri tarafından Kaymakamlık Makamına verilen dilekçe ile başlayan çalışmalar, İçişleri Bakanlığının vermiş olduğu Köy kurulmasına dair onayı ile sonuçlanmıştır. İlçemizin önemli bir konumunda bulunan ve görev belirsizliği nedeniyle birçok alt yapı sorunu bulunan mollabey'in yeni statü ile daha planlı gelişeceğini, başta alt yapı olmak üzere temizlik ve köy düzeni konusunda hızla düzeleceğini umuyoruz. Yüksek Seçim Kurulunun kararı gereğince bu yıl Haziran ayı içerisinde muhtarlık ve köy ihtiyar meclisi seçimi yapılacak olan İlçemizin 50. Köyü olan Mollabey'in hayırlı olmasını temenni ediyorum.