Fuarın açılış törenine Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Bartın Valisi Sinan Güner, Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Karabük Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Sivil Toplum Kuruluşları, daire amirleri, teknik personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Fuar açılış töreninde bir konuşma yapan İl Müdürü Cemalettin Çataklı; "Bu yıl 4.sü düzenlenen “Batı Karadeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının” katılımcı firmalar ve ziyarete gelen vatandaşlarımız için hayırlı geçmesini dilerim. Çaycuma ilçemiz Zonguldak tarımında önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple tarımın konu olduğu her platform Zonguldak için, dolayısıyla Çaycuma için büyük önem taşımaktadır.

DESTEKLER VERİLDİ

Tarım sektörünün daha planlı ve sürdürülebilir hale gelebilmesi için de bu tarz organizasyonların ve Bakanlığımız tarafından verilen desteklerin önemi çok büyüktür. Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak Valimiz Erdoğan Bektaş'ın da katkılarıyla Zonguldak genelinde ve Çaycuma’da “Seracılığın Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında 30 üreticimize 525 metre karelik modern modüler yüksek tünel plastik sera kurulumlarına başlanmıştır. Bunun yanı sıra “Arıcılığı Geliştirme Projesi” kapsamında 50 üreticimize her işletme için 10 adet arılı, 5 adet boş olmak üzere 15 kovan dağıtımı yapılacaktır. Ayrıca, “Koyunculuğu Geliştirme Projesi” kapsamında da 40 üreticimize her işletme için 19 koyun ve 1 damızlık koç olmak üzere toplam 20 küçükbaş hayvan dağıtımını yaparak yöre çiftçisini projeler kapsamında desteklemekteyiz. Ayrıca Bakanlığımız desteklemeleri neticesinde Zonguldak genelinde bitkisel üretim için 39 milyon, hayvancılık desteklemeleri için de 3,8 milyon, kırsal kalkınma destekleri için de 8 milyon lira çiftçilerimize destekleme ödemesi yapılmıştır. Bu yıl 4.sü düzenlenen “Batı Karadeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının” düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı Valimiz Erdoğan Bektaş'a ve ev sahipliğinden ötürü Çaycuma Belediyesine bir kez daha teşekkür ediyor fuarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.