Zonguldak'ta yaşayan İsmail Şirin, geçtiğimiz günlerde Milli Piyango bayisinden bir adet çeyrek Milli Piyango bileti satın aldı. Şirin'in aldığı bilete altı rakamdan ikramiye çıktı. Toplam ikramiye bedeli 200 TL iken, Şirin'in çeyrek bileti olduğu için 50 TL ikramiye almaya hak kazandı. İkramiyesini almak için bayiye giden Şirin, buradan da Ziraat Bankası'na yönlendirildi.
Ziraat Bankası Zonguldak Şubesi yetkilileri de, Ankara Milli Piyango İdaresi'ni aradı. Milli Piyango İdaresi yetkilerinin verdiği cevap ise, Şirin'i oldukça şaşırttı. Milli Piyango yetkilileri, İsmail Şirin, piyango biletine çıkan ikramiyesini ancak Ankara'dan tahsil edebilir dedi.
Piyango biletine 50 TL ikramiye çıkan Şirin, bu durum karşısında ise, hiçbir şey yemeden içmeden gidildiği takdirde zaten sadece yol masrafının 50 TL tutacağını söyledi. Şirin, Bayiden aldığım çeyrek piyango biletine 50 TL ikramiye çıktı. Bunu tahsil etmek için bileti aldığım bayiye gittim. Bayi de beni Ziraat Bankası'na yönlendirdi. Orada bulunan yetkiliden bir tanesi ikramiyenin akıbeti için Ankara Milli Piyango İdaresi'nden yetkililerle görüştü. Oradan verilen cevap ise, beni oldukça şaşırttı. 'İkramiyesini gelsin buradan alsın' demişler.
Ben hiçbir şey yemeden-içmeden gitsem, zaten sırf yol masrafım 50 TL tutacak.
Hayret edilecek bir durum bu, madem böyle yapacaklar, piyango bileti sattırmasınlar. Hiçbir karım olmayacağı halde ben neden bu eziyeti çekeyim? Bileti yırtar, atarım daha iyi o zaman. Bu yaşıma geldim, böyle saçma bir şey ne gördüm, ne de duydum dedi.