Alaplı’da 80 yaşındaki Kazım Yavuz, hobi olarak başladığı serpme ağ yapım işine 50 yıldır çocukları ve torunlarıyla birlikte sürdürüyor.

 

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) emeklisi olan 80 yaşındaki Kazım Yavuz, 50 yıldır hobi olarak sürdürdüğü serpme ağ yapım ve tamir işinde çocuklarına ve torunlarına öğreterek aile mesleği dönüştürdü. Yavuz, torunlardan kızlarına kadar evde herkesin serpme ağ yaptığını belirterek, yaptığı ağlardan bu güne kadar hiç balık tutmadığını anlattı.

Alaplı Çayından serpme ağ ile balık tutmak yaygınlaştığını kaydeden Yavuz, “50 yıl önce merakla başladığım işi şu anda severek yapıyorum. Serpme ağ tamiri ve onarım işini evde torunlarıma kız ve erkek çocuklarıma hepsine öğrettim, bende 80 yaşında hobi olarak bu işi sürdürüyorum. Ağ yaparken kendimi mutlu ve huzuru hissediyorum. bu güne kadar yaptığım serpme ağlardan hiç biriyle balık tutmaya gitmedim. Eskiden Alaplı çayında serpme ağ ile balık tutmak çok yaygındır. Şimdilerde Alaplı deresinin kirli olmasından dolayı pek fazla insan çayda balık tutmuyor. Ağ yapımı makinelerle yapılan bir iş değil tamamen el işçiliği isteyen zahmetli bir iş ancak ben bu iş severek yapıyorum” dedi.