Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu'nda Fidanınız Sizinle Büyüsün projesi kapsamında öğrenciler tarafından ekilen 500 adet ceviz fidanı kardeş okulun bahçesine dikildi.
Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu ve Kütahya Altıntaş Mustafa Kemal İlköğretim Okulu kardeşliği Mustafa Kemal İlköğretim Okulu bahçesinde buluştu. Kasımlı İlköğretim Okulu ve Zonguldak İl Çevre Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Fidanınız Sizinle Büyüsün projesi ile Kasımlı İlköğretim Okulu bahçesinde yetiştirilen 500 adet ceviz fidanı kardeş okul Mustafa Kemal İlköğretim okulu bahçesine törenle dikildi.
Törenin açılışında konuşan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Kazım Damar, Kasımlı İlköğretim Okulu'ndan gelen Fidan Kardeşliği teklifini memnuniyetle kabul ettiklerini belirterek, Öncelikle bu vesile ile okulumuzun bahçesini birlikte ağaçlandıracağız diyerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bu fidanların meyveli birer ağaç olarak yetiştirilmesi sorumluluğu omuzlarımızdadır. Bu sorumluluğu yerine getirerek ortaya çıkacak güzelliğin hazzını birlikte yaşayacağız dedi.
Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz, okul bahçesinde bakım ve korumasını yaparak büyük bir sevgi ve özenle öğrencilerimizin yetiştirdiği bu ceviz fidanlarını, ağaç ve yeşil açısından zenginliği az olan bir okul bahçesinde ağaca dönüşecek olmaları Kasımlı İlköğretim Okulu ailesini memnun ettiğini ifade ederek, Zaman zaman ağaç dikme etkinlikleri yapılmaktadır. Ancak fidanın öğrenciler eliyle yetiştirilerek iller arası kardeş bir okul bahçesinde ağaca dönüşmek üzere toprakla buluşturulması ülkemiz içinde örnek bir çalışmadır, ağaç sevgisi ve yeşilin yaşatılması, doğanın korunması adına yapılan bu güzel çalışma öğrencilerimizde önemli bir davranış değişikliği oluşturacaktır diye konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müşaviri Nazmiye Uzun, bu tablodan son derece duygulandığını ifade ederek, Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin bakım ve gözetiminde sevgi ve şefkati ile büyütülen fidanların, ağaç oluncaya dek yetiştirilmesi sorumluluğunu gönüllü olarak üstlenen Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerine eğitim ve idari kadrosuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre'ye teşekkür etti. Uzun, ayrıca kurtuluş savaşının kazanıldığı, Başkomutanlık Meydan Muharebelerinin komuta sevk ve idare edildiği bu güzel topraklarda, adı Mustafa Kemal olan bir ilköğretim okulunda bir kardeşlik köprüsü ile bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek projenin uygulanmasında fikir babalığı yapan, ekim aşamasında özel destek sağlayan Orman Muhafaza Memuru Şeref Takıcak'a da teşekkür etti.
İki gün süre ile Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kardeş Okul Mustafa Kemal İlköğretim Okulu tarafından misafir edilen Kasımlı İlköğretim Okulu kafilesine, Çavdarhisar Aizonai Antik Kenti de gezdirildi.
Antik kent gezilirken Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer de eşlik ederek, profesyonel bir rehberle öğrencileri bilgilendirdi. Kütahya Kalesi,Germiyan Evleri, Kütahya Çiniciler Çarşısı da gezdirilerek öğrenciler uğurlandı.
Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencileri, böyle bir kardeşliği yaşamaktan memnun olduklarını belirterek yaşatılmasında emek verenlere, destekleyenlere teşekkür ettiler.