Ereğli Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Çevre Şenliği etkinliği kapsamında Doruk mevkisine 500 fidan dikildi.  Fidan dikme töreninde konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çevre Şenliği etkinliğini geleneksel hale getirecekleri söyledi.

 

Sedir, ladin, selvi türü çam fidanı fidanlarını toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Posbıyık, “Çevrenin öneminden bahsetmeye gerek duymuyorum çünkü hepimiz biliyoruz ki bu konuda ne kadar çok çalışırsak çevremizdeki insanları bilinçlendirirsek çok daha güzel bir ortamda yaşama imkanı bulacağız. Çevre bilincini almış olmak çok önemli bir insanlık görevidir. Gençlerimize katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Fidin dikim törenine Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Hazar, Tema Ereğli Temsilcisi Nilgün Durak, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, CHP Belediye Meclis Üyesi Adayları, İlköğretim Okulu Öğrencileri ve Eğitim Fakültesi öğrencileri katıldı. Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından fidanlar toprak ile buluştu.