Alaplı Belediyesi’nin 11. Geleneksel Sünnet Şöleninde 53 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Belediye Aile Çaybahçesi’nde aileleriyle birlikte öğle yemeği ikram edilen sünnet çocuklarına, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, eşi Dilek Çimenoğlu ile birlikte hediyelerini takdim etti. Çimenoğlu, burada yaptığı kısa konuşmada, sünnet çocuklarına asıl hediyelerinin, sünnet olacakları Kdz. Ereğli Echomar Hastanesi’nde verileceğini ifade ederek, esprili bir şekilde, “Çocuklarımız korkup kaçmasınlar diye asıl hediyelerini sünnetten önce hastanede vereceğiz” dedi. Hediyelerini alan sünnet çocukları, burada aileleriyle birlikte davul zurna eşliğinde oynayarak eğlendiler.

 

Törene; sünnet çocukları ve ailelerinin yanı sıra; Kaymakam Aydın Memük, siyasi parti ilçe başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, DP İl Başkanı Hakkı Karagüzel, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hikmet Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu; bu yıl yapılan başvurulardan yapılan inceleme sonunda, 53 çocuğun sünnet olmasına karar verildiğini belirterek şöyle dedi:

 

“Ereğli Echomar Hastanesi, bu çocuklarımızı bedelsiz olarak sünnet etme lütfunda bulundu; kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca, bu organizasyonun yapılmasında katkısı bulunan başta Kaymakamımız Aydın Memük olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Alaplı Kaymakamlığının bu Sünnet Şöleni’nin gerçekleşmesinde çok büyük emekleri var, yardımları var. Bunu da özellikle ifade etmek istiyorum. 53 çocuğumuzu bugün giydirdik, sünnet eğlencelerini yapıyoruz; önümüzdeki haftada da sünnetlerini yaptıracağız. Çocuklarımızın bugün asıl hediyelerini vermiyoruz; hediyelerini verirsek, sünnet olmaya gelmezler diye. Alaplı Belediyesi olarak, bu yılla birlikte 11 yılda toplam 810 çocuğumuzu sünnet ettirmiş oluyoruz. Bu da Alaplı için büyük bir rakam. Alaplı’yı köyleriyle birlikte düşündüğümüz zaman 45 bin nüfusumuz var. Neredeyse Alaplı’nın yüzde 10’unu Alaplı Belediyesi sünnet ettirmiş oluyor. Böyle giderse; bu geleneksellik devam ettiği sürece, Alaplı’nın tümünü de Alaplı Belediyesi sünnet ettirmiş olacak. Bu sünnetin çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Allah damatlıklarını da göstersin diyorum.”

 

Kaymakam Aydın Memük de konuşmasında, Sünnet Şöleni’nin çocuklara ve ailelere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Bu tür organizasyonlarda Alaplı kaymakamlığı ve Alaplı Belediyesi olarak, dayanışma içerisinde halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Ben bu çalışmalardan dolayı başta Alaplı Belediye Başkanımız olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyorum. Çocuklarımıza da bundan sonraki hayatında başarılar ve mutluluklar diliyorum” dedi.

 

“Hayır duası”nın okunmasının ardından, davul zurna eşliğinde; sünnet çocukları, aileleri ve programa katılanlarla birlikte başlayan “şehir turu”, Belediye Çaybahçesi’nde sona erdi. Şölen; Belediye Çaybahçesi’nde düzenlenen eğlence programıyla sona erdi.